Gündem

Manisa’da maske takılması zorunlu caddeler açıklandı

Manisa Valiliğinden yapılan yazılı söylemede şu ifadelere yer verildi: “Korona virüs salgınının yayılım sürati göz önüne alındığında; ülke geneli için bugüne kadar alınan önlemlere ilave olarak yeni önlemlerin alınması
ve şehrimiz için ek önlemlerin tasarlanması/uygulanması gerektiği değerlendirildiğinden Umumi Hıfzıssıhha Yasasının 27’nci ve 72’nci maddesi kapsamında alttaki ek önlemlerin alınması gerekmiştir.

Virüsün dağılmasının yasaklanması açısından yurttaşın yoğun olarak kullandığı, Manisa Şehzadeler ve Yunusemre Kaymakamlıklarının mesullük alanlarında bulunan Seyfettin Bey Sokağı, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, 8 Eylül Sokağı, İbrahim Gökçen Bulvarı, İzmir Sokağı, Kumludere Sokağı, Cumhuriyet Sokağı, Dr. Sadık Ahmet sokağı ile Atatürk Bulvarında bulunan yurttaşlarımızın maskesiz dolaşması menedilmiştir.

Kaymakamlıklarımızca da gerekirse İlçe Umumi Hıfzıssıhha Heyeti kararıyla bulvar, sokak ve caddelerde de, yazılı önlemlere eş önlemlerin almasının uygun olacağına karar verilmiştir. Yukarıyada alınan kararın kolluk gücü mahareti ile sorgulanarak yazılı kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Yasasının 282. Maddesi gereğince yönetimsel para cezası verilmesi başta olmak üzere tersliğin vaziyetine göre yasanın alakalı maddeleri gereğince operasyon yapılacak, mevzusu kabahat teşkil eden tavırlara ait Türk Ceza Yasanın 195. Maddesi kapsamında lüzumlu adli operasyonlar başlatılacaktır”

 

Sıradaki Haber :  Türkiye’den Kırım Tatarlarına yönelik mahkumiyet kararına tepki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu