Eğitim

MEB’den veli kuşağında her gün bir uzman

MEB'den veli kuşağında her gün bir uzman

MEB, yeni herif Korona virüs (Kovid-19) önlemleri dahilinde, okulların kapanmasının ardından uzaktan eğitimlerini evde sürdüren çocukların ailelerine karşın yeni bir egzersiz başlattı.

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT EBA TV ilkokul ve ortaokul kanallarında dün başlatılan veli kuşağının birincil konuğu olarak, ‘Kriz Dönemlerinde Anne Babalık’ konusunda ailelere seslendi.

MEB kadar hazırlanan ve her gün TRT EBA TV’de saat 20.00’de ekranlarda olacak veli kuşağının ayrıntılı programı da belli oldu. Buna tarafından, ‘Bizden’ isimli veli kuşağında her gün bir bilirkişi, afiyet, eğitim, psikososyal takviye gibi başlıklarda ekranlarda olacak.

Uzmanlar ekranlardan aileleri bilgilendirecek

Buna tarafından, Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi Uzmanı İlke Kılıç Topçu, evde kalma döneminde çocukların bağışıklığını koruma konusunda, bugün saat 20.00’de ekranlardan aileleri bilgilendirecek.

Yarınki veli kuşağı saatinde psikolog Acar Baltaş, ‘Korona Günlerinde Aile İçi Duygu Yönetimi’ konusunda bilgiler verecek.

Psikolog Doğan Cüceloğlu, ‘Belirsizlik Döneminde Duygularımız Ne Söylüyor?’ konusundaki bilgilerini de 9 Nisan Perşembe günü veli kuşağında paylaşacak.

TRT EBA kanallarının 10 Nisan Cuma günkü konuğu olacak eğitim bilimci Belma Tuğrul ise ‘Biz Bir Aileyiz. Şimdi Bütün Zamanı’ konusunda velileri bilgilendirecek.

Emin Kuvat
 

Sıradaki Haber :  Yüksekova'da dolunay kartpostallık görüntüler oluşturdu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu