Biyografi

Mehmet Akarca

Mehmet Akarca Biyografisi

24 Mart 2020 tarihinde Yargıtay Başkanı oldu.

Mehmet Akarca, 21 Ocak 1963 tarihinde Siirt ilinin ilçesi Şirvan’da doğmuştur. İzmir, Karşıyaka’da Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 1982 yılında mezun oldu. 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Askerliğini Kütahya’da kısa dönem olarak yaptı.

İzmir‘de dominant adayı olarak mesleğe başlayan Mehmet Akarca, sırasıyla Uşak/Ulubey, Van/Gevaş, Açık Fikirli/Sultanhisar Hakimliği, Sivas Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi Başkanlığı, Kütahya Ağır Canice Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı ile Karşıyaka Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi ve Kurul Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Mehmet Akarca, 18 Ocak 2010 tarihinde Yargıtay üyeliğine, 21 Ekim 2013 yılında da Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi Başkanlığı’na seçildi.

Mehmet Akarca, evlidir ve iki çocuğu vardır.

Mehmet Akarca, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca gösterilen adaylar arasından 22 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. 21 Mayıs 2019 tarihinde 2. defa Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçildi.

23 Mart 2020 tarihinde yaş haddinden emekliye ayrılan İsmail Rüştü Cirit’in yerine boşalan Yargıtay Başkanlığına, 24 Mart 2020 tarihinde yapılan Yargıtay başkanlığı seçimlerinde 267 oy olarak Mehmet Akarca Yargıtay Başkanı oldu.

Sıradaki Haber :  Belfu Benian

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu