Gündem

Mehmetçiklere koronavirüs koruması

Yeni herif korona virüs (COVID-19) tedbirleri dahilinde askeri birliklerde Mehmetçikler için ne gibi koruma önlemleri alındığı bir bir anlatıldı.

Yeni askerlerin alınmadığı 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda hava değişimi izninden dönen veya acemi birliğini tamamlayarak sanatçı birliğine yeralma üzere gelen askerler bir dizi önlem alınarak ve bir takım kontrollerden geçirilerek kışlaya alındı.

Buna tarafından nizamiyeye gelen bütün Mehmetçikleri sosyal uzaklık konusunda uyaran askeri personel birliğine katılmak üzere gelen askerleri termal kamera ile teftiş ediyor. Sıhhat ekiplerince de bir dizi kontrolden geçirilen askerler kışlaya alınıyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında koğuşlarda da düzenlemelere gidildiği koğuşa girmeden önce askerlerin dezenfektanlı sudan geçerek solüsyon ile el teması olmadan botlarını temizlediği, ranzaların diziliş şekillerinin değiştirildiği ve revize edilen ranzalar arasına dolaplara yerleştirilerek yatak başları arasında en düşük 2 buçuk metre uzaklık oluşturulduğu kaydedildi.

Lavabolarda da birer haylazlık bırakılarak yeni düzenleme yapılan askeri birliklerde benzer şekilde pisuvarlar da birer haylazlık bırakılarak kullanıma kapatıldı.

Yemekhaneler, Rehberlik Danışma Merkezleri ve askerlerin dinlenme alanları olan gazinolarda da korona virüs zarfında tedbirler alındığı sosyal uzaklık uyarılarını bildiren şeritlerin yapıştırılarak kantinlerden alışveriş yapan askerlerin temassız ödeme yapmasının sağlandığı ve askerlerin gazino içerisindeki masalara tek tek oturmalarının sağlandığı kaydedildi.

Nöbet kulübeleri ile geçici gözlem yerlerinde de tedbir alınırken askerlerin birinin nöbet kulübesinde diğerinin ise kulübe dışarıya nöbet tutması sağlanıyor.

Eğitimlerde de görev alan personel sayısının da korona virüs tedbirleri zarfında azaltıldığı kirpi adı bahşedilen zırhlı askeri araçların 9 birey kapasitesi olmasına rağmen eğitimlerin üç birey ile yapıldığı yeniden 5 personel kapasiteli fırtına obüslerinde 2 kişi ile eğitim gerçekleştirildiği belirtildi.
Salgın hastalıkla ilgili olarak askeri personel için alınan tedbirler dahilinde askerlerin karşılıklı alanlarda yoğunluk oluşturmaması namına personelin alanları kullanma saatlerinin de düzenlenerek mümkün yoğunluğunun önüne geçilmesinin amaçlandığı açıklama edildi.

Sıradaki Haber :  Çanakkale’de 3.6 büyüklüğünde deprem

Serdar Şahin
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu