Gündem

Meslek lisesinde N95 maske üretim makinesi yapıldı

Korona virüs ile gayret kapsamında yoğun çalışmalar yapan İskenderun Mesleksel Teknik Anadolu Lisesi yönetçi ve hocaları, geceli gündüzlü çalışmaları sonucunda cerrahi ve N95 FFP2 tipi maske aygıtı geliştirmeyi muvaffak oldu.

Mektep bünyesinde oluşturdukları Araştırma Ve Geliştirme merkezinde tasarı ve projelerini yaşama geçiren mektep müdürü Yusuf Yıldırım ve hocalar, basın üyelerine cihazların tanıtımını yaptılar. Mektep Müdürü Yusuf Yıldırım, Ulusal Eğitim Bakanlığının yönergesiyle çalışmalara başladıklarını belirterek, yerli ve ulusal bir makine üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hoca ve talebelerle 45 günde çalışmaları bitirdiklerini belirten Yldırım, makinanın Türk Standartları Enstitüsü standartlarına uygun yerli ve ulusal olduğunu söyledi. Yıldırım, makine ile dakikada 60 ile 80 maske üretilebildiğini belirterek çalışmalarda kendilerine desteklediyenlere teşekkür etti. Tanıtım programına Hatay Şehir Ulusal Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve hocalarda katıldı.

Sağlık Bakanlığı Tıbbı Aygıt Yönetmenliği’ne uygun üretilen makineler, 12 metre uzunluğunda birbirine entegre 6 birimden oluşuyor.

Ahmet Seher

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı’nı kabul etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu