Teknoloji

Milletlerarası Robot Günleri’nde şampiyonlar kesin oldu

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde kritik teknolojiler geliştiren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.’nin bu yıl ana sponsorluğunu üstlendiği ODTÜ 17. Milletlerarası Robot Günleri, heyecanlı bir mücadelenin ardından sona erdi. Türkiye’de robotiği sevdirmek ve yaygınlaştırmak üzere 22-23 Şubat tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin bambaşka illerinden lise ve üniversite öğrencileri yeteneklerini sergilediler.

İki gün her tarafında 2.500 kişinin katıldığı yarışmalarda; Otonom İnsansız Hava Arabulucu – Otopilot Kategorisi’nde; Ankara Üniversitesi’nden Kusbegi takımının “Bürküt” isimli dronu birinci olurken, ODTÜ’den katılan HU-35 takımının aynı isimli dronu ikinci ve Marmara Üniversitesi’nden DRONTEAM.İO takımının “Frank” adlı dronu üçüncü sıraya yerleşti.

Otonom İHA – Bilgisayarlı Görü Kategorisi’nde ise Konya Teknik Üniversitesi RAC-LAB takımı “RAC-LAB Tuğberk” ile birinci oldu. “Kolbala” ile Ankara Üniversitesi Kusbegi ekibi, “Buraya Bakarlar” ile Hacettepe Üniversitesi Robot Topluluğu Otonom Drone Takımı, “KBUİHA Tulpar” ile Karabük Üniversitesi’nden KBUİHA ekibi ve “Ayasoft” ile ODTÜ’den Mehmet Şansal ise mansiyon ödülüne bedel görüldüler.

İlk üç dereceye girenler 15.000 TL, 10.000 TL, 5.000 TL’lik ödüllerin sahibi olurken, mansiyon bölge her takıma 3.750 TL ödül verildi.

Ücretsiz atölye çalışmaları ve birbirinden acayip robot gösterilerinin de düzenlendiği Robot Günleri, bilim ve teknoloji batmış bir programla iki gün boyunca 8 bine yakın ziyaretçi ağırladı. Robot teknolojisini daha yakından tanıtmayı amaçlayan Robot Günleri’nin başlıca sponsoru STM, genç ve enerjik vizyonuyla çalışmalarının tesir alanını genişletmek üzere çalışıyor. Faaliyet alanları zarfında farkındalık meydana getirmek ve nitelikli insan kaynağı yetişmesine katkı maddesi arzetmek üzere yarışmalardan eğitimlere, projelerden etkinliklere değin geniş bir yelpazede girişimler gerçekleştiriyor.

Sıradaki Haber :  Doğa Robotik Takımı Omega, şampiyonluk yarışında

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu