Gündem

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çağrısına çocuklar böyle karşılık verdi

Yeni tip korona virüs Covid-19 salgınında vak’a rakamlarında eksilme olmasıyla klasik yaşama dönüş yavaş yavaş başlıyor. Hakimiyetli basmakalıplaşma tasarısına çerçevesinde bugün 0-14 yaş arası, saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında ufaklar dışarıya çıktı. Parkın bahçenin tadını çıkaran ufaklar Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’unda lafını dinleyerek kendilerini tabiata vazgeçti. Konutlarına en yakın parklara aileleri ile giden çocuklar renkli görüntüler oluşturdu. Uzun müddettir boş kalan parklar ise daha önceki cıvıl cıvıl görüntüsüne kavuşurken ufaklar parkları çok özlediğini söyledi.

Bisikletleri ile gelen bazı çocuklar ise doyasıya hoş havanın tadını çıkardı. Konutta kaldıkları vakit süresince konut ödevlerini yaptıklarını, bilgisayar oyunu oynadıklarını ifade eden ufaklar dostları ile dışarıda reyin oynamaktan daha çok zevk aldıklarını belirtti. Öte yandan çoğu küçüğün maskeli olduğu gözlemlenirken havadan çekilen görüntülerde Kısıklı Ulus Parkı’nda özlenen daha önceki kalabalık halini aratmadığı görüntülendi.

Bakan Selçuk’un çağrısına ufaklar uydu

Öte yandan küçük vicdanlar Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çağrısını da karşılıksız vazgeçmedi. Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabında “Saat 11:00, çocukların en yakın dostlarına, başka bir deyişle tabiata sarılma zamanı. Bana ağaçlara sarılan çocuk resimleri yollayıp etkileseniz de, ben de görsem keşke” çağrısında bulunmuştu. Çağrıya uyan ufaklar parklarda bulunan ağaçlara sarıldı.

İslim Esra Çobanoğlu – Ahmet Faruk Sarıkoç

Sıradaki Haber :  Türkiye'den KKTC'ye 3 tır tıbbi malzeme yardımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu