Gündem

Milli Muharip Uçak için TUSAŞ ile HAVELSAN’dan işbirliği

Cumhurbaşkanlığı Korunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ulusal Muharip Uçak MMU için geliştirme ve imal süreçlerini yürüten Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TUSAŞ ile HAVELSAN arasında iş birliğine gidildiğini bildirdi.

Covid-19 ile çaba sürecinde korunma sanayii sektörünün ihtiyatları en üst seviyede uygulayıp faaliyetlerine devam ettiğini belirten Demir, MMU geliştirilme çalışmalarının da sürat kesmeden sürdüğünü ifade etti. Demir, “TUSAŞ ile HAVELSAN, imza attıkları bu iş birliği ile yazılım geliştirme, simülasyon, eğitim ve bakım simülatörleri gibi bir çok çalışma reelleştirecek. Ulusal Muharip Uçak Geliştirilmesi projesi bitirildiğinde ülkemiz dünyada Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Çin’den sonra 5. jenerasyon bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasında yer alacak” dedi.

TUSAŞ ve HAVELSAN arasında imza atılan iş birliği; Defineli Eğitim/Simülasyon Embedded Training, Eğitim ve Bakım Simülatörleri ve muhtelif alanlarda verilecek mühendislik dayanağı Virtual Test Environment, proje seviyesi yazılım geliştirme ve siber güvenlik konularına içeriyor.

Cevdet Fırat Aydoğmuş

Sıradaki Haber :  Karantina altındaki ilçede vaka sayısı artıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu