Dünya

Mısır’da oteller yeniden açıldı

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyon 600 binden fazla bireye bulaşan ve 250 binden fazla şahsın vefatına neden olan yeni tip korona virüs Covid-19 salgınıyla çaba kapsamında ülkelerde olay rakamlarının düşmesinin ardından temkinler hafifletiliyor. Mısır’da salgın sebebiyle kapatılan oteller, kapasitelerinin yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yerli turistlere yine açıldı. Daha Önceki Yapıtlar ve Turizm Bakanı Khaled El-Enany yaptığı söylemede, otellerin Mayıs sonuna kadar yüzde 25 kapasite ile faaliyet göstereceğini, Haziran ayından itibaren ise yüzde 50 kapasite ile çalışabileceklerini belirtti.

Bayram sonrası öbür ihtiyatlar da gevşetilebilir

Mısır’da salgınla çaba kapsamında Mart ayından bu yana lokantalar, gece kulüpleri ve havuzlar da dahil olmak üzere otel hizmetlerinin çoğu askıya alındı. Mekteplerin, camilerin ve kiliselerin kapalı olduğu ülkede 19 Mart’tan beri beynelmilel ticari uçuşlar da durduruldu. Mısır hükümeti, 23 Mayıs’ta başlayan Ramazan bayramından sonra ülkede öbür kısıtlamaları da rahatlatmayı tasarlıyor.

Ramazan ayı süresince 9 saatlik gece caddeye çıkma yasağı uygulanan Mısır’da Covid-19 sebebiyle 436 birey yaşamını kaybederken toplam olay rakamı 6 bin 813 olarak söylendi. Ülkede bin 632 birey virüsü yenip iyileşirken toplam 90 bin Covid-19 testi yapıldığı ifade edildi.

Sıradaki Haber :  İtalya’da 3 aydır Covid-19 tedavisi gören Çinli çift taburcu edildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu