Dünya

MİT Somali’de 18 ay rehin tutulan İtalyan vatandaşını kurtardı

Kenya’da Kasım 2018’de kaçırılan ve daha sonra Somali’ye götürülen İtalya yurttaşı insani yardım gönüllüsü Silvia Constanzo Romano, Somali, İtalya ve Türkiye istihbarat takımlarının ortak çalışması neticeyi kurtarılarak ülkesine getirildi.

İtalya Dışişleri Bakan Takviyecisi Marina Sereni, 18 ay evvel Kenya’nın Chakama bölgesinde kaçırıldıktan sonra Somali’de rehin yakalanan 25 yaşındaki Silvia Romano’nun, Ulusal İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı MİT ile yürütülen ortak bir işlem ile kurtarıldığını duyurdu. Bir televizyon kanalına söylemede bulunan Sereni, “Yerinin tespit edilmesi ve doğru zamanda harekete geçilmesi için bölgede bulunan Türk saklı servisiyle iş birliği yapıldı” dedi.
Kenya ve Somali’de yaşadığı esirlikten kurtarılan Romano, 10 Mayıs pazar günü öğle saatlerinde İtalyan devletine ait özel bir jetle başşehir Roma’daki Ciampino Havaalanı’na getirildi. Beşeri takviye gönüllüsünü, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ve Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile ailesi karşıladı.

Silvia Romano, Kenya’da İtalyan takviye teşkilatı Africa Milele için vazife yaptığı sırada 20 Kasım 2018 tarihinde kaçırılmıştı. Romano’nun kaçırılma vakasını üstlenen olmamıştı.

Burak Ortahamamcılar

Sıradaki Haber :  Son Dakika: İtalya'da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 362'ye yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu