Ekonomi

Moody’s’den petrol ve corona virüs değerlendirmesi

İlişkili Haberler

Barclays, petrol fiyatları tahminini 12 dolar düşürdü

Barclays, petrol fiyatları tahminini 12 dolar düşürdü

Brent petrolün varili 25 doların altına düştü

Brent petrolün varili 25 doların altına düştü

Uluslararası kredi sınıflandırma kuruluşu Moody’s, petrol ve doğalgaz fiyatlarının bu sene düşük kalmaya devam etmesinin beklendiğini duyurdu.

Moody’s’ten yapılan açıklamada, dünya genelinde corona virus (Covid-19) kaynaklı idareli zararın yılın ikinci çeyreğinde süreceğinin varsayım edildiği belirtilirken, ekonomik temellerin yılın ikinci yarısında düzelmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Dünya genelinde petrol ürünleri talebinin sert düştüğüne dikkat çekilen açıklamada, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bir takım petrol üreticisi ülkelerin anlaşamamasının fiyatlarda fazla dalgalanmaya niçin olduğu vurgulandı.

ARZIN AZALMASI DENGELEYECEK

Petrol fiyatlarının 2020 baştan başa düşük kalmaya devam etmesinin beklendiğine yer bahşedilen açıklamada, arzın azalmaya başlamasıyla petrol piyasasının yeniden kendini dengeleyebileceği aktarıldı.

Açıklamada, talepteki toparlanmayla ilgili belirsizliklerin devam ettiğinin altı çizilerek, petrol fiyatlarının 2021’de kuvvetsiz kalmasının da mümkün olduğu bildirildi.

Moody’s, Brent türü çiğ petrolün varil fiyatının bu yıl 35-40 dolar bandında, gelecek sene ise 45-50 dolar bandında seyredeceğini öngörüyor.

PETROL FİYATI BUNDAN SONRADAN NE OLUR?

Sıradaki Haber :  Şanlıurfa’da sıcak hava bunalttı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu