Gündem

MSB’den Haftanin üs bölgesine yapılan saldırıyla ilgili açıklama

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri bir yandan bütün dünyada pandemi olarak duyuru edilen korona virüs ile amansız bir uğraş verirken diğer yandan Suriye ve Irak’ın kuzeyinde teröristle uğraş harekatına yoğun şekilde devam etmektedir. Irak’ın kuzeyi Haftanin’deki Kiri T. üs bölgesine bugün sabah saatlerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca ağır silahlarla yapılan taciz atışı ile birliklerimiz etki altına alınmaya çalışılmıştır.

Taciz atışlarını başlaması ile alarm durumuna geçen kahraman komandolarımız kadar şart üstteki komutanlıklara rapor edilerek bütün harekat merkezlerinin bilgilendirilmesi sağlanmış, üs bölgesinde mevcut keşif ve gözcülük yapma vasıtaları ile atışların geldiği bölgeler saptama edilmiştir. Üs bölgesinde konuşlu alev yardım silahları ile bölgede saptama edilen ve teröristlerce daha önce kullanıldığı tanıdık girişim/kaçış yolları ve mümkün havan mevzileri hemencecik yoğun şekilde alev altına alınmıştır. Teröristlerin ateş altına alınması faaliyetine yurt içinde ve dışarıya yer alan uzun menzilli diğer ateş yardım vasıtalarımız da destek vermiştir” denildi.

“12 BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU TERÖRİSTİN ETKİSİZ ÜLKÜ GETİRİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ”

“Gözcülük Yapma vasıtalarından yapılan yoğun ve isabetli atışlar neticesinde teröristlerin bölgeden kaçmaya çalıştığı tespit edilmiştir” denilen açıklamada, “Bu faaliyetlerle koordineli olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait F-16 uçaklarımız hemencecik görevlendirilmiş, yer birlikler tarafından tespit edilen planlı ve plansız hedefler ile teröristlerin kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır.

Uçakların ayrılmasının akabinde bölgede kalan terörist unsurların takibi ve imhası için Saldırı helikopter kolu bölgeye intikal ederek tespit edilen hedefler alev altına alınmıştır. Ateş yardım vasıtaları, F-16 uçakları ve taarruz helikopter atışları neticesinde 12 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği saptama edilmiştir.

Bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan ağır tabanca atışları neticesinde bir personelimiz şehit olmuş, biri ağır almak üzere 3 personelimiz ise yaralanmıştır. Şehit ve zarar görmüş personelimiz, görevlendirilen genel hedef helikopterleri ile bölgeye yapılan atışlar ve hava faaliyetlerle koordineli olarak gecikmeksizin Şırnak’a terhis edilmiştir. Bölgede arama-tarama, keşif-gözetleme faaliyetlerine devam edilmektedir. Mücadelemiz en son terörist etkisiz ülkü getirilinceye değin sürekli olarak devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber :  Suriye’de patlama! Yaralılar var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu