Gündem

Muş’ta bir ailenin verdiği iftarda 13 kişiye koronavirüs bulaştı

Mevzuyla alakalı olarak yazılı söylemede bulunan Muş Valisi İlker Gündüzöz, şehirde bir ailenin verdiği 20 karakter iftar yemeğinde 13 bireye korona virüs bulaştığının tespit edildiğini bildirdi. Virüsü kapan yurttaşların rehabilitasyon edilmek üzere sağlık kurumuna kaldırıldığını belirten Gündüzöz, “Salgın hala devam ettir. Bu güçlü zamanlarda gerek bayağılaşma süreci, gerek Ramazan Bayramı, gerekse ısınan havalar bu hastalıkla çaba kapsamında önümüzde dikkatli olmamızı gerektiren güçlü süreçler olarak durmaktadır.” dedi.

“Yurttaşlarımızın dışarıya gerekmedikçe çıkmaması ehemmiyet talep ediyor”

Yurttaşların gerekmediği zamanca dışarı çıkmamalarını ve çıktıkları takdirde maske takmalarının son derece ehemmiyetli olduğunu vurgulayan Vali Gündüzöz, “Bu bağlamda tüm yurttaşlarımızın dışarıya gerekmedikçe çıkmaması, çıktığı zaman maske takması, sosyal mesafe kaidelerine dikkat etmesi, gerek Ramazan Ayı’nda gerekse Ramazan Bayramı’nda hiçbir biçimde davetli ağırlamaması ve konukluğa gitmemesi ehemmiyet talep etmektedir.

Bu hastalığa karşı çabada tek bir şahsın dikkatli olması yeterli olmayacaktır; herkesin bu kaidelere uyması virüsün cemiyetten süzülmesi için ehemmiyetlidir. Unutmayalım ki; düşüncesiz davranan tek bir birey bu hastalığı onlarca bireye bulaştırarak bu sürecin uzamasına neden olacaktır. Herkesin bu kaidelere hem ailesi hem beğendikleri için uymasını ehemmiyetle rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uğur Ulu
 

Sıradaki Haber :  Soma Termik Saltrali'nin geçici faaliyet süresi 31 Mayıs'a uzatıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu