Gündem

‘Müşterilerime karşı sorumluluğum var’ deyip 6 saatlik izni ekmek teknesinde geçirdi

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki berber Kazım Yaramaz, bugün 65 yaş ve üstü için verilen 6 saatlik iznini dolaşmak yerine ekmek parasını kazanmakla geçirdi. Genelde 65 yaş üstü alıcı potansiyeline sahip Yaramaz, alıcılarını dününden arayıp, Pazar günü berber iş yerini kalemtıraşını söyleyerek, hepsine saat başı buluşma verdi. Bugün saatler 12.00’yi gösterdiğinde ekmek teknesini açan Yaramaz, korona virüse karşı berberlerin alması gereken temkinleri harfiyen uyguladı. Ellerinde alerji olduğu için yalnızca eldiven takamayan Yaramaz, bu meseleye kolonyayla ihtiyat aldı. Alıcılarına da kolonya ikramında bulunan Yaramaz, 40 senelik deneyimi ile evine ekmek parası götürmek için alıcılarını tıraş etti.

“Alıcılarıma karşı bir mesullüğüm var”
Yaramaz, “Hem para kazanmak için hem de alıcılarıma karşı bir mesullüğüm vardı. Çoktandır tıraş olamadılar, arayıp haber verdim. Sırayla saat başı alıyorum. Bayramdan evvel tıraş yapmış olduk. İşim bittikten sonra bir hava alıp dolaşırım, ondan sonra konuta giderim. Bir dahaki izinde de kalan alıcılarımı tıraş etmeyi düşünüyorum” dedi.

İş yerini açmadan evvel dükkanın belediye tarafından dezenfekte edildiğini belirten Yaramaz, alıcılarının hijyenine de özellikle dikkat ettiğini söyledi. Ellerinde alerji alana geldiği için eldiven kullanamadığını ifade eden Yaramaz, “İşe başlamadan evvel ve sonrası kolonyayla dezenfekte ediyorum. Alıcılarımıza da ikram ediyorum” diye konuştu.

“İyi yapıyor”
Yaramaz’ın yaptığını takdir eden alıcılardan 82 yaşındaki Hasan Çakır, “Saatine göre hareket ediyor. Alıcıları bir hayli fazla. 1,5 ay kimse dışarı çıkamadı, tıraşlarını olamadı. Alıcıların gereksinimini gideriyor. İyi de yapıyor” ifadelerini kullandı.

Suat Metin – Burak Yalman

Sıradaki Haber :  Kuşadası’ndaki milli parka 3 ayda 160 bin araçla 789 bin kişi giriş yaptı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu