Gündem

MYP lideri Yılmaz: ‘Özel bankalar fırsatçılık yapıyor’

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de korona virüs salgını ile çaba verilirken özel bankaların fırsatçılık yaparak piyasaları sabote ettiğine uyarı çeken Ahmet Reyiz Yılmaz, hükumet politikasına uygun bir şekilde Ulus bankaları piyasada bir denge kurmaya çalışırken özel bankalar fırsatçılık yaparak halk bankalarının ardındaki kalıyor ve bu nedenle piyasaları sabote ediyorlar. Cumhurbaşkanı kadar yapılan açıklamalara rağmen hiç bir özel banka kredilendirme konusunda demin ileri bir adım atmadı. Bu bankalar vatandaşın parasını mevduat olarak topluyor ama para geriye doğru ve üretime bu bankalarca dönmüyor. Bu koşul adamakıllı ekonomiyi sabote etmeye yönelik spekülatif yaklaşımlardır ve asla kabul edilemez” açıklamalarında bulundu.

Hükumetin açıklamalarına aykırı hareket eden özel bankaların faiz düşürme operasyonuna ters hamleler yaptıklarını söyleyen Yılmaz “Hükumet bir şey diyor özel bankalar başka bir şey yapıyor. Hükumet Faizi düzenlemeye çalışıyor özel bankalar kendi politikalarını uyguluyor. Bu koşullar altında faizleri indirmek olası olamaz.

Hükumetin talebine halk bankalarının verdiği net takviye ve cevabı özel bankalarda derhal yarın atamak zorundalar. Özel bankaların hükumetin faiz ve piyasayı rahatlatmak için belirlediği kredi politikasına uyması mutlaka takip edilmesi gereken yaşamsal bir meseledir dedi.

 

 

Sıradaki Haber :  Depremden bir gün önce elektrik akımına kapılan genç, depremden de bir saniyeyle kurtuldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu