Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: ‘NATO, Trablus hükümetine destek vermeye hazır’

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg İtalyan gazetesi Repubblica’ya yeni tip korona virüs Covid-19 sürecinde yaşananlar ve aktüel büyümelere ait söylemelerde bulundu. Stoltenberg, Covid-19 salgını sürecinde NATO azası ülkelerin geçim içinde çalışarak krizle çaba ettiğini ifade etti. Bu süreçte bir hayli NATO azası ülkenin gereksinim sahibi öteki aza ülkelere başta sıhhat ve tıbbi malzeme takviyeleri olmak üzere takviyede bulunduğunu ifade eden Stoltenberg, bunun NATO’nun krizlere karşı beraber hareket ettiğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Salgın zamanınca ortaya çıkan bazı negatif büyümelere de değinen NATO Genel Sekreteri, özellikle Çin ve Rusya’nın salgınla alakalı olarak şuurlu ve maksatlı propaganda yaptığı ve palavra haberler yaydığını öne sürdü. Jens Stoltenberg, bu süreçte NATO olarak palavra haberlere karşı ciddi bir mukavemet gayreti içinde olduklarını bildirdi.
Medyada geniş yer bulan müzakerede Türkiye mevzusunda sorulan bir suale yanıt veren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “NATO’da 30 ortağız ve pek çok mevzuda değişik pozisyonlarımız olabilir. Ama Ankara ehemmiyetli bir bağlaşıktır. BM’nin Libya ve Suriye’de sulh gayretlerini NATO olarak destekliyoruz” dedi. Stoltenberg, “Libya’da tüm kesimlerin uyması gereken bir silah ambargosu mevcut. Bu, BM tarafından tanınan Fayiz es-Sarrac hükümeti ile Hafter tarafından yönet edilen eforları aynı kefeye koymak anlamına gelmez. Bu sebeple NATO, Trablus hükümetine destekledimeye hazır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 183. NATO askeri kurulu bugün video konferans yoluyla bir araya gelecek. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in başkanlığını yapacağı buluşmada, NATO’nun mevcut askeri misyonları ve Covid-19’la çabada yürütülen işbirliği mevzularının ele alınması bekleniyor.

Mustafa Ulusoy

Sıradaki Haber :  Kolombiya’da polis şiddetine karşı yapılan protestolarda 7 kişi öldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu