Dünya

New York Belediye Başkanı Blasio: ‘Parklarda kapasite sınırlı olacak’

Yeni tip korona virüsten Covid-19 en çok etkilenen ülke olan Amerika Birleşik Devletlerinde her gün binlerce birey virüse tutuluyor. Ancak eyaletlerde önlemler kısmi olarak kaldırılıyor. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio yaptığı söylemede “Muhtelif bölgelerde bulunan Hudson River Park ve Brooklyn’deki Domino Park’a izin verilen birey rakamı hudutlu olacak. Sosyal mesafeye yer açmak için belli bir zaman insanların birbirine yanaşmamaları istenecek. Bunu neden yapıyoruz? Zira yaşam kurtarıyor ve insanlara en başından itibaren söylediğimiz buydu. Bu teşebbüsün işe yaraması halinde daha fazla yerlerde devamlı uygulanacak” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Kurumulardaki hasta rakamında ehemmiyetli bir düşüş var“

“Korona virüsle gayrette fantastik ilerleme kaydolunuyor. Ancak yeniden de kenti yine açmak için yeterli değil” diyen Blasio, geçtiğimiz ay günde 900 şahsın acile baş vurmasından bu yana şehrin yoğun bakım birimlerinde virüse bulaşmış hasta rakamında ehemmiyetli bir düşüş olduğunu söyledi.

Yoğun bakım birimlerindeki rakamın düştüğünü belirten Blasio,“Yoğun bakım biriminde bulunanlar en büyük tehditle karşı karşıya. Bu sayı düşüyor. Bu çok daha fazla canın kurtarıldığı anlamına geliyor. Covid-19 için pozitif olan kentin genelinde test edilen insan rakamında yükselme var. Rüzgarın hangi güzergaha doğru estiğini öğrenmek için bir hava gidişatına lüzumunuz yok. Herkes bu grafiğe bakabilir ve sarihçe ilerleme kaydolduğumuzu söyleyebilirim. Bu, bütün iyileştiğimiz anlamına gelmez, ancak genel olarak doğru güzergaha doğru gittiğimiz anlamına kazanç” ifadelerini kullandı.

Sosyal mesafe kaidelerini ihlal ettiği iddiasıyla göz altına alınan insanların çoğunu siyah tenlilerin oluşturduğu iddiaları ile alakalı New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, polisin yaşam kurtarmak için çalıştığını ve kaidelere uymayanların nezaretine alındığını söyledi. De Blasio, kent salgın hastalıkla savaşmaya devam ederken, polisin müdahalesiyle parklardaki sosyal mesafenin uygulanacağını belirtti.

Sıradaki Haber :  UMH güçleri Ayn Zara ve Vadi er-Rabi bölgelerin kontrolünü ele geçirdi

“Birkaç ay içinde günde 50 bin test yapmayı umuyoruz”

Belediye Başkanı Bill de Blasio, ”Yeni test ve izleme programımız ile mayıs ayı sonuna kadar günde 20 bin birey test edilebilecek. Şu anda kentte günde takribî 14 bin şahsı test yapılıyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde rakamın 50 bine erişeceğini umuyoruz“ biçiminde konuştu.

Öte yandan 16 Mart, 5 Mayıs tarihleri arasında New York’ta nezaretine alınanların yüzde 68’ini siyah tenliler oluştururken, İspanyol ulusu yüzde 24’ünü oluşturuyor. Brooklyn’de hapsedilen 40 şahıstan 35’inin siyah tenli, 4’ünün Hispanik ve birinin de beyaz Amerikalı olduğu belirtildi.

Hasan Çelik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu