Dünya

New York’tan korona ile mücadeleye 3,5 milyar dolar

Çin’de ortaya meydana çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına bölge korona virüs salgınının yeni merkez üssü olan ABD’de salgından maksimum etkilenen eyalet olan New York’ta salgın ile mücadeleye 3,5 milyar dolar harcanması planlanıyor.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, düzenlediği basın toplantısında yetkililerin korona virüs salgını ile mücadele kapsamında 2020’nin ardına kadar 3,5 milyar dolar harcanacağını varsayım ettiğini aktarırken, “Yıl sonuna kadar New York şehri olarak hayat kurtarmak ve şehirdeki insanları korumak için 3,5 milyar dolar harcayacağımızı varsayım ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı, ABD Başkanı Donald Trump’ı New York’un karşı karşıya kaldığı bütçe kriziyle ilgili gürültüsüz kalmakla suçlarken, yeterli federal destek olmadan kentin toparlanamayacağını ve ulus hizmetlerinin sağlanamayacağını vurguladı.

Blasio, “Son zamanlarda başkanın yapacağı işlerden en kolayı New York’a bu krizde yardımcı olmak. Bizi bütünleştirmek için bize parasal yardım ver” çağrısında bulunurken, New York şehrinin korona virüs salgını nedeni ile 4 milyar Dolar civarında bir ücret geliri kaybedeceğini varsayım ettiklerini açıkladı.

New York’ta toplam korona virüs vaka sayısı 247 bin 215’e, hayatını kaybedenler ise 18 bin 776’ya ulaştı.

Serkan Bayar

 

Sıradaki Haber :  Bakan Koca: 'Koronavirüste zirve döneminde olduğumuzu söyleyebilirim'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu