Gündem

Oğlu için 50 bin TL kredi çekti, eve döndüğünde hesabındaki parayı görünce şoke oldu

Kepez ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki emekli Hüseyin Özer, iş kurmak isteyen oğluna yardım ve bazı borçlarını kapatmak için bu sabah özel bir bankaya giderek 50 bin TL fertsel lüzum kredisi sürüklemek istedi. Operasyonları hakikatleştirilen Özer’e, kredi giderleri düşülüp 48 bin 175 TL para elden verildi. Evine döndüğünde telefonuna hesabına para uyuduğuna dair ileti geldiğini gören Özer, interaktif bankacılık kullanarak girdiği hesabına 2 dakika arayla 48 bin 175’şer TL’den toplam 96 bin 350 TL daha yatırıldığını fark etti.

Kısa bir şok yaşayan Özer, bunun üzerine bankanın merkezini arayarak gidişatı açıklama etti, hakimiyetler neticeyi kendisine iddiaya göre, ‘bu sizin yatırmış olduğunuz para. Kullanabilirsiniz’ cevabı verildi. İçi rahat etmeyen Özer, bugün öğlen saatlerinde krediyi sürüklediği bankaya giderek gidişatı banka müdürüyle görüştü ve personel kusurundan kaynaklandığı anlaşılan harekât düzenlendi.

“Siz kendiniz yatırdığınız için kullanabilirsiniz’ dediler”

anlatan Özer, “50 bin liralık kredi sürüklemek için sabah bankaya gittim. Görevli memur zorunlu operasyonları yaptı ve bana da kesintiler haricinde nakit olarak elden verdiler. Paramı aldıktan sonra konutuma geldim. Bir zaman sonra telefonuma ileti geldi diye açtım. Telefondan hesabıma baktığımda 97 bin etrafında para gördüm. 2 kez para uyumuş görünüyor. Buna istinaden biz bankayı aradık. Orası da ‘Siz kendiniz yatırdığınız için kullanabilirsiniz’ dediler. İçimiz rahat etmedi, bireyler mağdur olmasın diye iade etmek istiyoruz. Şimdi bankaya gidip bankada misyonlu müdür beye bilgi vereceğiz. Büyük bir olasılıkla personel yanılgısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Hakkımız olmayanı alırsak ceremesini fazlasına sürükleriz”

“Zorunlu Olarak iade etmem gerekiyor” diyen Özer, “Evet lüzumumuz var mı var. Ama kendi paramız değil. Hakkımız olmayan bir şeyi kendimiz almaya kalkarsak bunun ceremesini daha fazla çekeriz diye düşünüyorum” dedikten sonra bankaya giderek harekâtlarını hakikatleştirdi.

Sıradaki Haber :  Yurt içi uçuşlar adım adım normalleşiyor

“Eksi yerine artıya basılmış”

Banka çıkışında gazetecilere yeniden söylemede bulunan Özer, “Sabahleyin yapılan operasyonda, eksiye basılacağı yerine artıya basılınca tutarın üzerine iki kez ilave edilmiş. Memurun bir an düşüncelilik olmuş düzenlendi. Banka müdürü teşekkür etti. Şu anda rastgele bir kasvetimiz yok” ifadelerini kullandı.

Suat Metin – Huriye Ferah Vanlı
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu