Gündem

Ömer Döngeloğlu’nun katıldığı son program yayınlandı

Merhum ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Tuzla Belediyesinin tertip ettiği Ramazan aktifliklerine katılmıştı. Döngeloğlu, katıldığı son programında “Bir değil, belki birkaç jenerasyonda bir görülecek nadide bir hadiseyle bu sene Ramazan ayını azıcık efkâr ve kederle karşıladık. Virüs sınavıyla baş başa kaldığımız bu günlerde, bizler sizlerin konutlarınıza bu programlarla davetli oluyoruz.” laflarıyla sohbetine başlamıştı. Döngeloğlu , “Bilim insanları hangi dinden, ırktan olursa olsun konutta kal, diyorlar. Bayramı bayram gibi yapmak için konutta kalalım. Türkiye sıhhat alanında en önde ülkelerden biri. Siz dua edin Allah’ın kapısında durun. Allah’a çok dua ederseniz o sizin duanızı geri çevirmez” dedi.

“Bu salgın bir sınav”

”Bu virüs salgının imana değen doğrultuyu da var.” ifadesini kullanan Döngeloğlu, “Teravih, yatsı namazlarını konutta kılabiliriz. Bu Ramazan en çok Kur’an okuyacağımız yıl olsun. Bu salgın bir sınav. Allah’ın haberi olmadan başımıza hiçbir şey gelmez. Pek çok esnaf dükkan kapattı. Güç gidişatta olanlara dayanak edelim. Caddede kalan kedi, köpek ve kuşlar da bize itimat. Hayvanlara karşı da acımalı olalım. Bu süreçte herkes için zulüm olmayacak kimilerinin dereceleri yükselecek. Bu bayram, bayramlaşmaları da telefon ve eşi biçimde yapalım. Bu güçlüklerde bizlerin iyi ve acımalı istikametlerimiz ortaya çıkıyor. Bu hastalık gelip geçecek. Kimseye böbürlü bakmayalım. İsrafı eksiltelim. Müddetimizi boşa tüketmeyelim.“ diyerek herkesi temkinli ve ihtiyatlı olmaya çağırmıştı.

Dua ve beklentilerle sohbetini bitiren ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, katıldığı bu son program ile hoşlananlarına da veda etmiş oldu. Döngeloğlu’nun katıldığı son program videosu, Tuzla Belediyesi fotoğrafı YouTube sayfasında yayına alındı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ömer Döngeloğlu’nun vefatından dinlediği derin yeisi ifade ederken, “Öğretmenimizin sağlık kurumuna kaldırıldığını üzülerek bilmiştim. Kendisiyle Kadir Gecesi yayına alınmak üzere çekilen, özel programın hatırasına sayfamızda yayına aldık. Öğretmenimizin vefatı bizi derinden üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm beğenenlerine baş sıhhati diliyorum.” laflarıyla duygularını ifade etti.

Sıradaki Haber :  Böyle unutkanlık görülmedi

Tuzla Belediyesi fotoğrafı YouTube sayfasında Tuzla’da Ramazan Faallikleri yayınlanmaya devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu