Gündem

Ordu’da duvarlarda sanat konuşacak

Ordu’yu milli ve beynelmilel platformlarda tanıtacak mimari ve sanatsal değişler yapmak emeliyle başlatılan çalışmada genç sanatçılar büyük, boş ve ürkütücü gözüken bina cephelerini fotoğraf tuvali yansıtacaklar.

“Şehrimizi sanatla hoşlaştıracağız

Duvar fotoğrafları yaygınlaştıkça kentlerin hoşluğunun çoğaldığını söyleyen Megakent Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Turizmin favorisi dünya kentlerinde yaşam caddelerde geçiyor. Müzik, yemek, sergiler hepsi caddelerde yaşam buluyor. Bu kentlerin başka ortak noktası da duvarlarıdır. Duvar fotoğrafları yaygınlaştıkça yeni dünyanın daha önceki kentleri giderek hoşlaşıyor. Duvar fotoğrafları sayesinde kentler sanki sarih hava galerisi gibi bir görünüm kazanıyor. Bunları görmek için özel turlar bile tertip ediliyor. Biz de bundan yola çıkarak şehrin ehemmiyetli noktalarındaki boş duvarlara fotoğraflar yapmaya karar verdik. Yapacağımız çalışmayla şehrimizi sanat üzerinden hoşlaştırmayı ve yaşayanlara değişik bakış açısı sunmayı kastediyoruz” dedi.

Yapılacak çalışmaların ilk etapta üç duvarda uygulanacağını ifade eden Başkan Güler, “Dünyadaki uygulamalarda her duvar birbirinden değişik sanatçılar tarafından değişik stillerde boyanıyor. Biz orijinal bir fikir büyüttük. Her sanatçı Ordu’nun zaman içinde giderek kaybolan sosyal ve kültürel kimliğini anımsatacak fotoğraflar yapsın istedik. Bunun yanı gizeme değişik konseptlerdeki çalışmalar da duvarlarımızı süsleyecek. Kendi orijinal stillerini oluşturmuş çok genç olan sanatçılarımız, çalışmalarını ilk etapta Altınordu ilçemizdeki üç değişik duvarda uygulayacaktır” diye konuştu.

Metin Akyürek
 

Sıradaki Haber :  Bakan Akar, video konferansla NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu