Biyografi

Osman Zolan

Osman Zolan Biyografisi

Denizli Büyükşehir Belediye başkanı

Osman Zolan, 10 Aralık 1964 tarihinde Denizli ilinin ilçesi Tavas’da doğmuştur. İlk öğrenimini Tavas-Garipköy’de, orta ve lise eğitimini ise Isparta’da Gönen Hoca Lisesi’nde yaptı. İzmir‘de Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Osman Zolan, üniversiteden avukat olarak mezun olduktan sonradan Denizli Barosu’na belirtilen olarak avukatlık yaptı. Bu dönemde sivil toplum kuruluşlarında faal olarak tahsis yaptı. 28 Mart 2004 Lokal Seçimleri’nde Denizli Belediye Meclis üyeliğine seçilen Osman Zolan, 2004 ile 2011 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Osman Zolan, evlidir ve Esra Zolan, Ceyda Zolan adlarında iki kızı vardır.

Osman Zolan, 10 Mart 2011 tarihinde dönemin Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci‘nin millletvekili adaylığına için istifa etmesi üstüne boşalan yere 16 Mart 2011 tarihinde Denizli Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Denizli Belediye Başkanlığı görevine getirildi.

Osman Zolan, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler için Hak ve Kalkınma Partisi kadar Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na namzet gösterildi. Seçimler sonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin birincil Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göre tekrar AK Parti’den baştan aday gösterildi. Yapılan seçimde yeniden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 13 Haziran 2019 tarihinde Enerji Kentleri Birliği Başkanlığı görevine seçildi.

Bulunduğu Siyasi Parti :
2004 – —– – Hak ve Kalkınma Partisi (AKP)

Sıradaki Haber :  Fuat Kozluklu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu