Gündem

Otomobilde yaşayan 82 yaşındaki engelli kadın ile oğluna yardım eli

Anne ve oğlu, birkaç gün sonra da kendileri için yakalanan ve şu an hazırlık safhasında olan konutta kalmaya başlayacak.

Küçükçekmece’deki konutlarından çıkarıldıkları için Maltepe’de bir karavan parkında arabada takribî 90 gündür kalan 82 yaşındaki manili Ummuhan Karakaya ve oğlu Ümit Aslan’ın öyküsü medyada yer almış, anne ve oğlu kendilerine destek edilmesini arz etmişti. AK Parti İstanbul Şehir Başkanlığı ve AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı o çağrıya suskun kalmayarak anne ve oğluna destek eli uzattı.

AK Parti İstanbul Şehir Başkan Yardımcısı Gülten Durdu ve AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikci, arabada kalan anne ve oğlunun yanına giderek toplandı. Yaşlı bayan ve oğlu kaldıkları parktan alınarak bugün Maltepe’deki bir otele yerleştirildi.

Ayrıca anne ve oğlu için Maltepe’de konut da yakalandı. Caddede kalmaktan kurtulan yaşlı bayan ve oğlu, konutlarının hazırlanacağı 2, 3 gün süresince otelde konaklayacak, ardından yeni konutlarına geçecekler. Maltepe Kaymakamlığı tarafından, yaşlı bayan ve oğluna günde 3 öğün yemek verilecek, ayrıca yiyecek ve erzak dayanağında bulunulacak.
Ummuhan Karakaya, “Çok teşekkür ediyorum. Sıcak yemeğe sıcak yuvaya hasret kalmıştık. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Ümit Aslan, “Sabahın âmâsında geldiler ilgilendiler. Bayram Şenocak aradı, ‘Gereken yapılacak, annen ve sen sıcak yuvaya kavuşacaksınız’ dedi. Sabahın âmâsından beri bizimle ilgileniyorlar. Konutu da yakaladılar şu anda eşyalarla ilgileniyorlar. Allah razı olsun. Şu anda bizi otele getirdiler, yarın da Allah kısmet ederse konutumuza yerleştirecekler” diye konuştu.

Ayrıca yaşlı bayan ve oğlunun ikametgah adreslerinin Küçükçekmece’de olduğu, oradaki konut sahipleriyle aralarında meseleler olması sebebiyle konuttan çıkıp Maltepe’de caddede yaşamaya başladıkları ve yaşlı kadının manili ve bakım aylığı aldığı da bilindi.

Halit Arslan
 

Sıradaki Haber :  Mahalleye inen ayı panik oluşturdu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu