Biyografi

Özlem Gürses

Özlem Gürses Biyografisi

Arzu Gürses, 2016 yılından itibaren köşeyazıları ve röportajları ile SÖZCÜ Gazetesi’nde yazarlık yapmaktadır.

Arzu Gürses, 18 Ağustos 1970 tarihinde Ankara’da Ömer Lütfi Gürses‘in tek çocuğu olarak doğmuştur. İlköğretim ve lise öğrenimini Ted Ankara Koleji‘nde tamamlayan Arzu Gürses, arkasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Kent ve Bölge Tasarlama Bölümü’ne girmeye hak kazandı. Benzer bölümde yüksek asalet öğrencisi ve birim birincisi olarak ODTÜ Mimarlık Bölümü’ne yatay geçiş yaptı.

Arzu Gürses, Mimarlık Tarihi programında Yüksek Lisans yaparken Ankara’da 1994 yılında yedi taklalı büyük bir trafik kazası geçirdi. Kazadan sonra iyileşince İstanbul’a anneannesinin yanına gitti. Ali Kırca’nın sunduğu Siyaset Meydanı programını seyrederken altta geçen altyazıda gördüğü programa ağırlama ile Siyaset Meydanı programına stüdyo konuğu olarak katıldı. Aynı gece sabaha karşısında Ali Kırca, “Bizim mesleği bir sınamak ister misin?” diye sorunca, hayatı değişti.

Arzu Gürses, ATV Haber Merkezi’nde muhabir olarak başladığı medya kariyerine ATV’de devam ettikten sonra 1998 yılında geçtiği Star’da Gece Hattı ve Kırmızı Koltuk’la devam etti. Bu süre içinde pek çok siyasetçi, bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanlarıyla özel röportajlar yaptı, muhabirlik yıllarında ise sayısız özel haber yaptı. 1998 – 1999 yılları arasında Star TV’de hafta içi her gece ve haftasonu geceyarısı 12’den sonra ‘Gece Hattı’ adlı programını sundu.

bu arada 2002 yılında evlenip çocuk sahibi olunca kariyerine ara verdi. Geri döndüğünde Ufuk Güldemir’in kurduğu Habertürk TV’de 20. Saat, 13 Ajansı, Bildiğin Gibi Yok, Burası Haftasonu, Habertürk Gündem programlarını hazırladı ve sundu.

Kanal 1 Ana Haber’in ayrıca haber müdür yardımcısı hem de ekran yüzüydü. Ratinglerde 90-100 aralığında devraldığı Asıl Haber Bülteni’ni birincil 20 arasına yükseltti. Kanal 1 televizyonunda Arzu Gürses’le Görüntü ve Şahane Çocuklar programlarının yapımcısı ve editörü görevi yaptı.

Sıradaki Haber :  Boris Vian

Skytürk’te “Açlık Gürses’le Çizgi Dışı” programında o kadar çok saygın ve ünlü ismi davetli olarak ağırladı. TV8’de ve Habertürk TV’de Vivet Kanetti Uluç ve Ayşe Böhürler ile birlikte sunduğu 3YÜZ’ün özgün format yaratıcısı ve editörü oldu. FOXTV’de gündüz kuşağı programlarından ‘Affetsen’in sunuculuğunu yaptı. TV8’de ayrıca gazeteci Mustafa Karaalioğlu ile beraber “Her Pazar Açık Açık” ağız dalaşı programını hazırladı ve sundu.

NTV’de yayımlanan “Mimarlık ve Yaşam” kuşağının da yaratıcısı ve ekran yüzü oldu. CNNTURK için ‘Yeşil Ekran’ belgesellerini hazırladı.

Arsen Gürzap’ın DİALOG Anlatım ve İletişim Okulu’nda “Haber Yazımı ve Spikerlik” ile “TV Program Yapımcılığı” derslerini, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Röportaj Teknikleri” derslerini verdi. Açlık Gürses, son dönemde kurum ve profesyonel yöneticilere medya ilişkileri konusunda koçluk yapmaktadır. Hem Medya İlişkileri Eğitimi ve Etkin İletişim Teknikleri konularında ders vermeye devam etmektedir.

2011 yılında İstanbul Data Üniversitesi ve Santralistanbul’un Basın ve Halkla İlişkiler Ofisi’ni de yönetti.

2013 yılında kurulan Pozitif Bir TV’de ana haber sunuculuğu ve haber müdürlüğünü yaptı. Burada Uğur Dündar ile birlikle Esas Haber’i hazırladı ve sundu.

Bugüne değin milli ve milletlerarası çok sayıda organizasyonda “Moderatör ve Sunucu” olarak görev aldı.

Açlık Gürses, 4 ay süren ilk evliliğini 1994 yılında geçirdiği trafik kazasından daha sonra sonlandırdı. Özlem Gürses, 2002 yılında Türkay Tatar ile evlendi. Uzay Tatar (d. 2003) adında bir oğlu vardır.

Açlık Gürses, 2016 yılından itibaren köşeyazıları ve röportajları ile SÖZCÜ Gazetesi’nde yazarlık yapmaktadır.

Kitapları :
2017 – Ara Sıra Olmaz: Başarısızlık Hikayeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu