Dünya

Paris sokakları salgına rağmen kalabalık

Fransa’da 11 Mayıs’ta başlayan sıradanlaşma süreci kapsamında, korona virüsle gayret için uygulanan kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılıyor. Kuaför salonları, mağazalar, çiçekçiler ve kütüphanelerin yine açıldığı ülkede, kafe, bar, lokanta, tiyatro ve sinema salonları kapalı kalmaya devam ediyor. Caddeye çıkma kısıtlamalarının kaldırıldığı ülkenin başşehri Paris’te kafe ve lokantalar kapalı olunca millet alanlara, dere ve kanalların etrafına akın etti. Parislilerin sosyal mesafe kaidelerine uymadığı görülürken, bazı şehir serinkanlıları ise maske takmadan caddeye çıktı.

Korona virüse aldırış etmeyenlerin yanı gizeme bazı Parisliler ise kendilerini virüsten gözetmek için sıkı önlemler aldı. Bir şahsın kendisini bir çemberin içine alarak sosyal mesafesini gözetmeye çalıştığı görüldü.

Fransa’da 11 Mayıs haysiyetiyle ilkokullarda sınıflarda az rakamda talebe bulundurmak şartıyla yine ders başı yapıldı. Toplu vasıtalarda maske lüzumluluğunun devam ettiği ülkede, 100 km mesafeden fazla seyahatlere sadece gerekli hallerde izin veriliyor.

Dünyada korona virüs salgınında en çok vefatın yaşandığı ülkelerden biri olan Fransa’da, korona virüs sebebiyle 27 bin 625 şahıs yaşamını kaybetti.

Sıradaki Haber :  Fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa’ya açılır açılmaz baskın yaptı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu