Dünya

Perulu belediye başkanı karantinayı ihlal etti, yakalanınca tabuta girip ölü taklidi yaptı

Peru’da Castrovirreyna eyaletine bağlı Tantara ilçesinin belediye başkanı Jamie Rolando Urbina Torres, yeni tip korona virüsle Covid-19 gayret kapsamında alınan karantina temkinini dostlarıyla alkol almak için ihlal etti. Belediye Başkanı Torres ve birliktesikiler polise tutulunca nezaretine alınmamak için maske takarak sarih haldeki tabutların içine girdi. Grup, polisten kaçabilmek için ölü taklidi yaparken polis ise grubu nezaretine almadan evvel resimlerini çekti.

Polis, Belediye Başkanı Torres’in alkol almak için caddeye çıkma yasağını ve sosyal mesafe kaidesini çiğnediğini belirterek tutulduğunda ayyaş olduğunu belirtti.

Öte yandan, Belediye Başkanı Jamie Rolando Urbina Torres, daha evvel yerli millet tarafından virüsü ciddiye almamakla ve bölgede yeterince güvenlik tedbiri almamakla yargılanmıştı.

66 gün evvel karantina bülten edilen Peru’da şu ana kadar korona virüs sebebiyle 3 bin 24 bireyin yaşamını kaybettiği söylenirken, toplam 104 bin 20 hadise tespit edildiği belirtildi. Ülkede 715 bin 423 Covid-19 testi yapıldığı aktarıldı.

Sıradaki Haber :  Yunanistan 4 Mayıs itibariyle Covid-19 tedbirlerini gevşetiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu