Dünya

Polonya, sınır kontrollerini 13 Mayıs’a kadar uzattı

Yeni tip korona virüs Covid-19 salgınıyla gayret kapsamında hudutlarını kapatan Polonya, Avrupa Birliği AB abonesi komşu ülkelerle olan hudutlarında uyguladığı hakimiyetleri 13 Mayıs’a kadar uzattı. Polonya İçişleri ve İdare Bakanı Mariusz Kaminski yayınladığı genelge ile 3 Mayıs’ta sona erecek olan ülke hudutlarındaki hakimiyetli geçiş uygulamasının 13 Mayıs’a kadar uzatıldığını bildirdi. Karar kapsamında Polonya’nın AB abonesi komşu ülkeler Almanya, Çekya, Slovakya ve Litvanya ile olan hudutlarındaki toplam 42 geçiş noktasından yapılacak geçişler hudut koruma ve polis ekiplerinin hakimiyetine tabi olmaya devam edecek.

AB abonesi olmaları sebebiyle seyahatlerde rastgele bir hakimiyet ya da sınırlamanın olmadığı mevzubahisi ülkeler arasındaki hudutlarda Polonyalı misyonlular, 15 Mart’tan itibaren korona virüsle gayret ihtiyatları kapsamında hakimiyetlere başlamıştı. Yapılan hakimiyetlerde ülkeye yabancı yurttaşların girişine izin verilmezken Polonya yurttaşları ile ülkede seansı bulunan yabancılar ise 14 günlük gerekli karantinaya uygulamasına tabi yakalanıyor.

Karantina uygulaması sebebiyle Almanya hududuna yakın şehirlerde ikamet edip her gün Almanya’ya işe gidip gelen Polonyalılar, hududun öteki yanındaki işlerine gidemedikleri ve konutlarına dönemedikleri mazeretiyle geçtiğimiz günlerde protesto şovları tertip etmişti. Protestocular kendileri için uygun bir çözümün bulunmasını arz ederken Başbakan Mateusz Morawiecki ise hudut geçişlerindeki karantina uygulamasını kaldırmak için henüz erken olduğunu belirtti.

Öte yandan İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski’nin son genelgesiyle Polonya, hudutlarındaki hakimiyetlerin vaktini 3. kere uzatmış oldu.

Ebru Orhan

Sıradaki Haber :  Polonya’da eğitime verilen ara 24 Mayıs’a kadar uzatıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu