Dünya

Polonya’da ilk kez son 24 saat içinde korona virüsten ölüm gerçekleşmedi

Polonya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan söylemede, ülke çapında 148 yeni korona virüs olayı tespit edildiği belirtildi. Yukarıya Silezya bölgesinde 89 bireyle en çok olay tespit edilirken, en düşük rakamda olaylar ise Lubusz ve Batı Pomeranya bölgelerinde görüldü. Sağlık Bakanlığı ülke çapında son 24 saat içerisinde ilk kere korona virüse bağlı vefat hakikatleşmediğini duyurdu. Söylemede bugüne kadar tespit edilen olay rakamının 21 bin 440 olduğu belirtilirken, toplam ölü rakamının ise 996 olduğu kaydolundu. Hali Hazırda 2 bin 268 şahsın sağlık kurumularda rehabilitasyonunun sürdüğü ülkede 78 bin 259 birey de karantinada. Bugüne kadar korona virüsten iyileşenlerin rakamının ise 9 bin 276 olduğu söylendi.

Spor salonları ve sinemalar hali hazırda kapalı

İlk kez 4 Mart tarihinde korona virüs hadisesinin görüldüğü Polonya’da hükümet 12 Mart haysiyetiyle ülke çapındaki tüm mektep, sinema, tiyatro, spor salonları, kütüphane ve tiyatroların faaliyetlerini askıya almıştı. 15 Mart tarihinde yabancılara hudutlarını kapatan Polonya, tüm iç ve dış uçuşlarını askıya almış, bu tarihten sonra ülkeye dönecek tüm yurttaşlarına da 14 günlük gerekli karantina uygulaması getirmişti. Yeniden aynı tarihte kuaför, hoşluk salonları, alışveriş merkezlerinin kapandığı ülkede korona virüs önlemlerinde takribî 2 aylık zamanın ardından bayağılaşmaya gidilmişti.

Sosyal mesafe ve hijyen kaideleri korunması kaydıyla alışveriş merkezleri, kafeteryalar, kuaför ve hoşluk salonları geçtiğimiz hafta hizmete açılırken, ülkede yüzme havuzları, fitness salonları, tiyatro ve sinemalar ise hali hazırda kapalı bulunuyor. 16 Nisan haysiyetiyle getirilen maske takma lüzumluluğunun ise önümüzdeki birkaç gün içerisinde kaldırılması bekleniyor.

Ebru Orhan
 

Sıradaki Haber :  DEAŞ’ın Güney Asya ve Uzak Doğu lideri yakalandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu