Dünya

Pompeo: ‘Çin ve Kuzey Kore’deki son gelişmeleri yakından takip ediyoruz’

Tüm dünyada merak uyandıran ve sıhhati ile alakalı bir cinsli bilgi alınamayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un sonucu Amerika Birleşik Devletlerinde huzursuzluk oluşturmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Pompeo Amerikan medyasına yaptığı söylemede Amerika Birleşik Devletleri yetkililerinin son zamanlarda Kim Jong-un’u görmediğini ifade ederek, “Bugün bildirecek rastgele bir bilgimiz yok, yakından izliyoruz” biçiminde konuştu.

Pompeo, Kuzey Kore’nin nükleer silah geliştirmesi ve Asya ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletlerini etkileyebilecek kararsızlıklar hakkında kaygılarını dile getirerek, “Kuzey Kore’de muhtemel bir lider farklılığına karşı nükleer silahlarından bırakmaya müteveccih mücadeleleri sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“Çin ve Kuzey Kore’deki vaziyeti yakından takip ediyoruz”

Pompeo, dünyayı tesiri altına alan yeni tip korona virüs Covid-19 tehlikeyi göz önüne alındığında Amerika Birleşik Devletlerinin Çin ve Kuzey Kore’deki vaziyeti yakından takip ettiklerini belirtti. Pompeo Kuzey Kore’de gıda kıtlığı gibi reel bir besin kasvetinin olduğuna işaret ederek, “Kuzey Kore’yi nükleer silahlardan temizletmek için uğraşıyoruz. Bu mevzuda reel bir tesire sahip oldukları için bunları yakından izliyoruz. Üzerinde yapılacak çok iş var. Buna odaklanmaya devam edeceğiz. Amerika Birleşik Devletlerini tehdit eden bir nükleer silah programından bırakma gayretlerimiz sürecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri istihbaratına yakın kaynaklar, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un Covid-19 salgınına maruz kalmamak için bir sahil beldesinde kalabileceğini öne sürüyor. İstihbarat üniteleri ve dünya medyası Kim Jong Un’un nerede olduğunu ve sıhhati hakkında hiçbir detayı doğrulayamazken, Kuzey Kore liderinin can vermesi gidişatında ülkenin başına kız kardeşi Kim Yo Jong’un geçeceği konuşuluyor.

Hasan Çelik

Sıradaki Haber :  Almanya'da polisler vücut kamerası ile devriye gezecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu