Dünya

Pompeo: “Çin’deki laboratuvarlarla ilgili endişelerimiz sürüyor”

Amerika Birleşik Devletleri, dünya genelinde 210 binden fazla bireyin vefatına yol açan yeni tip korona virüs Covid-19 salgını sebebiyle Çin’e müteveccih yargılamalarına devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tertip ettiği basın buluşmasında, Çin’deki laboratuvarların eminliğine müteveccih evhamlarının devam ettiğini belirtti. Pompeo, “Hala ulaşım sağlayamadık, dünya Wuhan Viroloji Enstitüsü’ne erişemiyor. Bu virüsün bütün olarak nereden geldiğini bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bugün Çin’deki bulaşıcı patojenler üzerinde çalışmaya devam eden birden fazla laboratuvar olduğuna inanıyoruz” diyen Pompeo korona virüs salgınına müteveccih, “Bunun tekerrür olmasının önlenmesi için hangi güvenlik şartlarında çalışıp çalışmadıklarını öğrenmiyoruz” biçiminde konuştu.

Pompeo bir defa daha Pekin idaresinin transparan olması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz 15 Nisan’da hükümetinin korona virüs salgınının virüsün ortaya çıktığı Wuhan’da bir laboratuvardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştırdığına söylemişti. Wuhan Viroloji Enstitü Müdürü Yuan Zhiming ise mevzubahisi iddiaların hiçbir yardımı olmadığını ifade etmişti.

Zhiming ayrıca, laboratuvarın araştırma emeliyle yarasalardan bir araya gelen bir korona virüsün yanlışlıkla özgür vazgeçildiği kuramlarını da yalanladığını belirtti.

Sıradaki Haber :  Güney Kore'yi Maysak Tayfunu vurdu: 1 ölü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu