Gündem

Poşeti maske yapıp, ilaçları için dışarı çıktı

Salgınla uğraş de en etkin belediyelerin başında gelen Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri, millet sağlığını ve bütçesini korkutma eden işletmeler ve pazar yerlerine yönelik denetimlerinin yanı sıra vatandaşları da yalnız bırakmıyor.

Bir yana salgının yayılmaması için 24 saat mesai uygulamasıyla iki taraflı başvuru alanları, pazarlar, sağlık merkezleri, sokak ve mahalleleri ilaçlayan Osmangazi Belediyesi, öteki yanlamasına da sosyal desteklerle ihtiyaç sahibi vatandaşlar, meslek yerleri kapanan esnaf ve jurnal ücretle çalışanlara yardım olmaya çalışıyor. Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, salgın sürecinde fırsatçılara müsade vermemek için ahali sağlığını korkutma eden firari imalathaneler, yanına varılmaz pahada fiyatla satmak yapan işletmeler ve vatandaşın ilk adresi aralarında yer alan pazarlar da maske ve eldiven denetimi, vatandaşa maske ve dezenfektan dağıtıyor.

Ancak belediye ekipleri, bilhassa 65 yaş üstü vatandaşlar ve mağdur durumdaki vatandaşları yalnız bırakmamaya çalışıyor. Zabıta ekipleri, Tuna Mahallesi’ndeki denetimleri sırasında sokağa çıkma yasağına takılan ve poşeti maske gibi kullanan 88 yaşındaki Remzi Can’ı fark etti. Remzi Can’ın sıhhat ocağına gitgide artarak ilaç yazdırmak istediğini öğrenen ekipler, önce kendisine maske verdi, ardından onu sağlık durumu merkezine götürüp işlemlerine tezgâhtar oldu. Sıhhat işlemlerinden daha sonra 88 yaşındaki Remzi amcanın diğer ihtiyaçlarını karşılayan ekipler, arkasında onu evine bıraktı.

Sıradaki Haber :  Fransa'da son 24 saatte korona virüsten 166 ölüm

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu