Biyografi

Prof.Dr.Arzu Topeli İskit

Arzu Topeli İskit Biyografisi

Prof.Dr. Açlık Topeli İskit, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesidir.

Özlem Topeli İskit, 1968 yılında Eskişehir‘de doğmuştur. 1985 yılında TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesinden mezun oldu. 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun oldu. 1996 yılında benzer fakültede iç hastalıkları uzmanlık eğitimimi tamamladı.

TEV Orhan Birman bursu ile 1996-1998 yılları arasında Amerika Birleşmiş Devletlerinde Yoğun Bakım eğitimi alan Arzu Topeli İskit, 1998 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi/Bilim Dalı Başkanıdır.

Açlık Topeli İskit, İç hastalıkları ve yoğun bakım uzmanlığı yanına Hacettepe Üniversitesinde epidemiyoloji yüksek lisansını ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi afiyet kurumları yöneticiliği önlisans programlarını bitirdi.

Özlem Topeli İskit, 2002 yılında Doçent, 2007 yılında Profesör olmuştur.

2000 yılında Amerikan Toraks Derneği genç tahlilci, 2001 yılında Avrupa Solunum Derneği KOAH lokal araştırma ödülünü almıştır.

2005 yılında 10 arkadaşı ile Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği’ni kurdu ve Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği’nin kurucu başkanlığını 2008 yılına dek yürütmüştür. Halen derneğin ikinci başkanıdır. Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Dergisinin Editörüdür. 2013 yılında Dünya Yoğun Bakım Dernekleri Federasyonu idare heyeti üyeliğine, 2017 yılında ise yürütme kuruluna muhasip aza olarak seçilmiştir.

Prof.Dr. Istek Topeli İskit, Aralık 2011-Ocak 2016 yılları aralarında Hacettepe Üniversitesi Yetişkin Hastanesi Başhekimliği ve Sıhhat Birimleri Idare Heyeti Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Prof.Dr. Özlem Topeli İskit, 2013 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanıdır.

Prof.Dr. Açlık Topeli İskit’in uzmanlık alanları; nefes darlığı, sepsis, yoğun bakım enfeksiyonları, evde bakım, hasta güvenliği konularıdır.

Sıradaki Haber :  Ben Kingsley

Prof.Dr. Açlık Topeli İskit, evlidir ve iki çocuğu vardır.

Prof. Dr. Istek Topeli İskit, 10 Ocak 2020’de oluşturulan Sağlık Durumu Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir.

2019 Aralık ayında Çin‘de nükseden koronavirüs (Kovid-19) ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) böyle bir pandemik hastalığın varlığını ortaya koydu. sonradan ise Sağlık Bakanlığı içten kararlar verebilmek için öğretim üyelerinden oluşan bilim kurulu kurma kararı aldı. Sıhhat Bakanlığı, yeni müşteri koronavirüs salgını (kovid-19) ile mücadelesini, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda sürdürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu