Biyografi

Prof.Dr.Figen Çizmeci Şenel

Figen Çizmeci Şenel Biyografisi

Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir. Figen Çizmeci Şenel, Türkiye Sıhhat Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde yer alan Türkiye Sağlık Durumu Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) Başkanıdır.

Figen Çizmeci Şenel, 1971 yılında Denizli’de doğmuştur. 1988 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu ve 2001 yılında benzer üniversitenin Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim dalında doktora eğitimini tamamladı.

Figen Çizmeci Şenel, 2001 – 2002 yılları aralarında Amerika Birleşmiş Devletleri, Washington Hospital Center, Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Departmanında research fellow olarak çalıştı. Aynı yıl, Amerika Birleşmiş Devletleri, National Institute of Health ‘ te “Introduction to the Principles and Practice of Clinical Research, Certificate Programme,” sertifika programını tamamladı.

2008 yılında doçent ünvanını alan Figen Çizmeci Şenel, Trabzon‘da Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde doçent kadrosuna atandı.

2009 yılında Amerika Birleşmiş Devletleri, Washington Hospital Center, Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Departmanında ve 2013 yılında 3 ay Amerika Birleşmiş Devletleri, National Institute of Health National Institute of Dental and Craniofacial Research’ te rotationel attending olarak çalıştı.

2013 yılında Trabzon‘da Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde profesör kadrosuna atandı.

2016 – 2017 yılları aralarında Amerika Birleşik Devletleri, National Institute of Health, National Institute of Dental and Craniofacial Research’ te bölümünde araştırmacı olarak projelerde görev aldı. Bu esnada branşı ile ilgili çalışmalarına ek olarak, bilimsel incelemeler, projeler ve kalite iyileştirme konularında; data güvenliği farkındalığı (NIH security program, using IT resources, information management, local and remote access, internet safety, physical security and back-up), esas bilgi sistemi güvenlik yetkilendirmesi (Basic information system security authorisation- ISSA), gizlilik bilinci (Privacy Awareness), tescil, evrak ve tehlike yönetimi (records lifecycle, electronic massages, federal records, tehlike management, work station basics), sistem yönetimi (system administration), çalışan ve hastalarda temel haklar ve ayırımcılık (discrimination and harassment and No FEAR Act), güvenli alıştırma (Laboratuary safety training) ve ahlak konularında eğitim programlarını tamamlamıştır.

Sıradaki Haber :  Bülent Korkmaz

Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, Mart 2018 ayında Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Türkiye Sağlık Durumu Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanlığı’na atanmış ve halen bu görevini sürdürmektedir.

Ağız ve Çene- Yüz Cerrahisi Derneği Idare Heyeti Üyeliği ve American Institute of Implant Dentistry Türkiye Direktörlüğü görevini yürütmektedir. Milli ve milletlerarası düzeyde 100’den fazla yayını, kongre bildirisi ve 1 adet kitap çeviri editörlüğü bulunmaktadır.

2019 yılından itibaren Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi olarak devir yapmaktadır.

Figen Çizmeci Şenel, evli ve bir çocuk annesidir.

Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, 10 Ocak 2020’de oluşturulan Sıhhat Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeliğine diş hekimlerini temsil etmek üzere 25 Mart 2020 tarihinde Afiyet Bakanlığınca görevlendirilmiştir.

2019 Aralık ayında Çin‘de nükseden koronavirüs (Kovid-19) ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) böyle bir pandemik hastalığın varlığını ortaya koydu. sonradan ise Sağlık Bakanlığı dürüst kararlar verebilmek için öğretim üyelerinden oluşan bilim kurulu kurma kararı aldı. Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını (kovid-19) ile mücadelesini, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda sürdürüyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu’nda yer alan bazı isimler şu şekilde:
Prof. Dr. Ateş Kara,
Prof. Dr. Tevfik Kısa Ve Öz,
Prof. Dr. Alpay Cefa,
Prof. Dr. Canan Ağalar,
Prof. Dr. Recep Öztürk
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu