Biyografi

Prof.Dr.Kenan Midilli

Kenan Midilli Biyografisi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Kenan Midilli, Sıhhat Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesidir.

Kenan Midilli, 1963 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1981 – 1987 yılları aralarında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesinde eğitim alıp doktor olarak mezun oldu. 1989 – 1998 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Mikrobiyoloji Ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini “İstanbul ve çevresinden toplanan dağıtılmış su örneklerinde Aeromonas cinsi bakterilerin varlığı, sıklığı ve biyotip özellikleri” tezini vererek tamamladı.

Kenan Midilli’nin araştırma alanları Hayat Bilimleri, Mikrobiyoloji, Viroloji, Esas Bilimlerdir.

Kenan Midilli, İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında 1998 – 2009 yılları aralarında Bilirkişi doktor, 2009 – 2014 yılları arasında Doç.Dr., ve 2014 yılında da profesör olarak görevine devam etmiştir.

Prof.Dr. Kenan Midilli, 7 Aralık 2018 tarihinden itibaren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanıdır.

Prof.Dr. Kenan Midilli, ileri seviyede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Prof. Dr. Kenan Midilli, 10 Ocak 2020’de oluşturulan Sağlık Durumu Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir.

2019 Aralık ayında Çin‘de nükseden koronavirüs (Kovid-19) ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) böyle bir pandemik hastalığın varlığını ortaya koydu. sonradan ise Afiyet Bakanlığı dürüst kararlar verebilmek için öğretim üyelerinden oluşan bilim kurulu kurma kararı aldı. Sıhhat Bakanlığı, yeni müşteri koronavirüs salgını (kovid-19) ile mücadelesini, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda sürdürüyor.

Prof. Dr. Kenan Midilli, sokağa çıkma yasağının salgının yayılmasını önleyeceğini söyledi.

Sıradaki Haber :  Bora Akkaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu