Biyografi

Prof.Dr.Recep Öztürk

Recep Öztürk Biyografisi

Prof. Dr. Recep Öztürk, 10 Mart 2020’de oluşturulan Sıhhat Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir.

Recep Öztürk, 1960 yılında Rize iline ast bir ilçe olan İkizdere’de doğmuştur. Eğitimine Tulumpınar Köyü Mehmet Akif İlkokulunda başladıktan daha sonra İkizdere Ortaokulu ve Rize Lisesinden 1978 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden 1984 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlığını yaptı.

Recep Öztürk, 1994 yılında doçent, 2000 yılında profesör oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyeliğinden 2016 yılında emekli oldu.

Recep Öztürk’ün öncelikli uğraş alanları; hastane enfeksiyonları, HIV enfeksiyonu, enfeksiyöz ishaller, enfeksiyon hastalıkları laboratuvar tanısı ile yüksek öğretimde ve sağlıkta kalitedir.

Prof. Dr. Recep Öztürk, 22 Ekim 2009 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül göre Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliğine seçildi, bu görevde 2013 yılına dek kaldı. 2011-2015 yılları aralarında Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) üyeliği yapan Prof. Dr. Recep Öztürk, Hastane Enfeksiyonları, Grip ve Boğmaca Bilimsel Danışma Kurulları Üyesidir. Bununla Beraber Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Bilimsel Danışma Kurulu, Pandemi İzleme Bilim Kurulu üyesidir.

Prof. Dr. Recep Öztürk, halen Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesidir.

Prof. Dr. Recep Öztürk, 10 Mart 2020’de oluşturulan Afiyet Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir.

2019 Aralık ayında Çin‘de nükseden koronavirüs (Kovid-19) ile birlikte Dünya Sağlık Durumu Örgütü böyle bir hastalığın varlığını ortaya koydu. daha sonra ise Sağlık Bakanlığı dürüst kararlar verebilmek için öğretim üyelerinden oluşan bilim kurulu kurma kararı aldı.

Koronavirüs Bilim Kurulu’nda bulunan bir takım isimler şu şekilde:
Prof. Dr. Ateş Kara,
Prof. Dr. Tevfik Kısa Ve Öz,
Prof. Dr. Alpay Cefa,
Prof. Dr. Canan Ağalar,
Prof. Dr. Recep Öztürk
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş

Sıradaki Haber :  Ayasofya’da Fetih programı Yunanları rahatsız etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu