Biyografi

Prof.Dr.Seçil Özkan

Seçil Özkan Biyografisi

Prof. Dr. Seçil Özkan, Afiyet Bakanlığı Sıhhat Politikaları Kurulu Üyesidir. Prof. Dr. Seçil Özkan, 6 Nisan 2020 tarihinde Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca kadar açıklanan ikinci bir bilim kurulu içinde olduğu bildirildi.

Seçil Özkan, 1970 yılında İzmir’de doğmuştur. 1986 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1992 yılında mezun oldu. 1995-1999 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Ahali Sağlığı Anabilim Dalı’nda Uzmanlık Eğitimini tamamladı. 1999-2002 yılları aralarında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalında “Eğitim Yönetimi ve Denetimi” konusunda Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı.

Seçil Özkan, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1992 yılında mezun olduğunda Artvin, Yusufeli Merkez Sağlık Durumu Ocağı doktorluğuna atandı. 1994- 1995 yıllarında Malatya, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fizyoloji Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.

1999-2000: T.C. Afiyet Bakanlığı Esas Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara Sağlık Durumu Ocakları Daire Başkanı 18.06.1999 Insanlar Sağlığı Uzmanı,

2000-2004: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Millet Sağlığı Anabilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi Hekim,

2004-2005: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Dönem I Koordinatör Yardımcısı, 2004- 2004- : Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Ahali Sağlığı Anabilim Dalı’nda Tezgâhtar Doçent Doktor : Gazi Üniversitesi Tıp fakültesi Imtihan Merkezi Sorumlusu yardımcısı, 2005-2006 : Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi , Ankara Fakülte Idare Heyeti Üyesi-Muavin Doçent Temsilcisi olarak ödev yaptı ve 15 Mart 2006 tarihinde Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi , Ankara Millet Sağlığı Anabilim Dalı’nda Millet Sağlığı Doçenti oldu.

2007-2008: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Tıp Eğitimi Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi oldu.

2010- Gazi Üniversitesi Sağlık Durumu Bilimleri Enstitüsü, Enstitü Kurul Üyeliği ve 2010- Gazi Üniversitesi Sağlık Durumu Bilimleri Enstitüsü, Kazaların Demografisi ve Epidemiyolojisi Anabilim Dalı Başkanı oldu.

Sıradaki Haber :  Taziye evine gelen 12 kişide korona virüs çıktı

8 Ağustos 2011 tarihinde Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Irk Sağlığı Anabilim Dalı’nda Ahali Sağlığı Profesörü oldu.

2012 yılında Gazi Üniversitesinde Rektör Danışmanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Seçil Özkan, 2013 yılında Gazi Üniversitesinde Ahlak Komisyonu Başkanlığı ve Eğitim-Öğretim Komisyonu üyeliği yaptı.

Prof. Dr. Seçil Özkan, evlidir ve çocuğu vardır.

Prof. Dr. Seçil Özkan’ın ilgi alanları içinde; Sağlık Durumu eğitimi Sağlığı geliştirme Tıp eğitimi ve program geliştirme Ölçme ve değer biçme Üreme Sağlığı İlaçlarla ilgili gözlemsel çalışmalar Farmakoepidemiyoloji Epidemiyoloji Biyoistatistik sayılabilir.

25 Aralık 2013 tarihinde Sağlık Durumu Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanlığına atandı.

Prof. Dr. Seçil Özkan, 13 Şubat 2015 tarihinde Sıhhat Bakanlığı Türkiye Insanlar Sağlığı Kurum Başkanlığı görevinden; 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Türkiye Genel Seçimlerinde AK Parti‘den milletvekili namzet yapabilmek için istifa etti. Yerine Prof. Dr. İrfan Şencan getirildi. Ancak listeye giremeyince Sağlık Durumu Bakanlığı Sağlık Durumu Politikaları Kurulu Üyesi olarak görevine geri döndü.

Halk Müziği sağlığı alanında faaliyet bildiren farklı alanlara yönlendirilmiş derneklerde ve sivil tolum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik görevlerinde yer alan Prof. Dr. Seçil Özkan’ın ulusal ve milletlerarası hakemli dergilerde yayımlanan birçok makalesi, ulusal ve milletlerarası bilimsel toplantılarda sunulan bildirileri ve ödülleri bulunmaktadır. Lüzum Üniversitenin gerekse Sıhhat Bakanlığının yürütmüş olduğu projelerde, eğitim ve toplantılarda tahsis alan Prof. Dr. Seçil Özkan’ın, lisans ve lisansüstü düzeyde verdiği derslerin yanı sıra çoğu kere tez danışmanlığı da yapmıştır.

2016 yılından bu yandan T.C. Afiyet Bakanlığı’nda Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Seçil Özkan, 6 Nisan 2020 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca göre açıklanan koronavirüs ile uğraş dahilinde oluşturulan ikinci bir bilim kurulu içinde olduğu bildirildi.

Sıradaki Haber :  ABD'de korona salgınında can kaybı 55 bin 415’e yükseldi

Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına kadar, millet sağlığı uzmanlarından oluşan bu kurul, koronavirüsün psikolojik, sosyolojik, istatistikî ve din sosyolojisi boyutunu irdeleleyeceğini açıkladı.

Üye olduğu Mesleki Kuruluşlar:
Halk Müziği Sağlığı Uzmanları Derneği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu