Biyografi

Prof.Dr.Selma Metintaş

Selma Metintaş Biyografisi

Prof. Dr. Selma Metintaş, Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesidir. Prof. Dr. Selma Metintaş, 6 Nisan 2020 tarihinde Afiyet Bakanı Fahrettin Koca göre açıklanan ikinci bir bilim kurulu içinde olduğu bildirildi.

Selma Metintaş, 1962 yılında doğmuştur. 1980 – 1986 yılları aralarında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde okudu. 1987-1990 yılları aralarında Eskişehir, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümünde “Çifteler ve Seyitgazi ilçeleri ilkokul çocuklarında A Grubu Beta Hemolitik Streptokok prevalansı” konusunda tezini vererek yüksek lisansını tamamladı.

Selma Metintaş, 1992-1999 yılları aralarında Eskişehir, Osmangazi Üniversitesi Afiyet Bilimleri Enstitüsünde Tıbbi Mikrobiyoloji bölümünde “Osmangazi Üniversitesi Eğitim, Tatbik ve Araştırma Hastanesi’nde hastane infeksiyonlarının tek gün prevalans yöntemiyle araştırılması ve hastalara ait tehlike faktörleri” tezi ile doktorasını yaptı.

Selma Metintaş, 2000 yılında Eskişehir, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümünde profesör oldu.

Prof. Dr. Selma Metintaş, Osmangazi Üniversitesi Tıp fakültesi Halk Müziği sağlığı Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak tayin yapmaktadır.

Prof. Dr. Selma Metintaş, Prof. Dr. Muzaffer Metintaş ile evlidir.

Eskişehir, Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Selma Metintaş, 6 Nisan 2020 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca göre açıklanan koronavirüs ile çaba kapsamında oluşturulan ikinci bir bilim kurulu içinde olduğu bildirildi.

Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına tarafından, millet sağlığı uzmanlarından oluşan bu kurul, koronavirüsün psikolojik, sosyolojik, istatistikî ve din sosyolojisi boyutunu irdeleleyeceğini açıkladı.

Üye olduğu Mesleki Kuruluşlar:
Millet Sağlığı Uzmanları Derneği

Sıradaki Haber :  KKTC’de korona virüs önlemleri 30 Nisan’a kadar uzatıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu