Dünya

Putin: ‘Covid-19 salgınında zirve noktasını aştık’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Korunma Bakanı Sergey Şoygu ile video konferans usulüyle görüşme hakikatleştirdi. Görüşmede yeni tip korona virüs salgınındaki son vaziyeti değerlendiren Putin, “Uzmanların görüşüne göre doruk noktasını geçmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Korunma Bakanı Şoygu ise ordudaki korona virüs hadiselerine değinerek, “Mart ayının başından itibaren 5 bin 500 askeri personel korona virüse tutuldu. Bugün itibariyle iyileşen personelin rakamı 3 bin 500’ü buldu” biçiminde konuştu.

Öte yandan Rusya’da 12 Mayıs’ta karantinadan çıkışın ilk etabının asıllaştırılmasının ardından ülkede iç turizm seferlerinin 1 Haziran’dan itibaren yine başlatılacağı söylenmişti.

Mevzuya ait söyleme Rusya Başbakan Takviyecisi Dmitriy Çernışenko, “Bizim için ehemmiyetli olan karantina uygulamasının hakimiyetli ve dikkatli biçimde esnetilerek iç turizmin tekerrür başlatılması. 1 Haziran’dan itibaren evvel sıhhat lisanslı senatoryumlar açılacak. Ardından da etaplar halinde oteller ve plajlar” ifadelerini kullanmıştı.

Çernışenko beynelmilel turizm için görüşmelerin sürdüğünü dile getirirken, “Dış turizm açıldığında Rusya’ya gelmek isteyenler 2 haftalık karantina sürecine alınacak ve giderleri kendileri karşılayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Korona virüs test rakamının 9 milyonu geçtiği Rusya’da ülke genelinde olay rakamı 362 bin 342’ye, can kaybı rakamı ise 3 bin 807’ye yükseldi.

Bekir Belirgin
 

Sıradaki Haber :  Hatay’da maske takma zorunluluğu getirildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu