Dünya

Putin ve Zelenskiy, Ramazan Bayramı’nı kutladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı. Müslümanlar için bu bayramın ne derecede ehemmiyetli olduğunu vurgulayan Putin, “Kutsal Ramazan ayının bitişini simgeleyen, özel manevi duygular taşıyan bu bayram, ayrıca ahlaki temizlemenin ve kendini yenilemenin bedelli mutluluğunu yaşatıyor. Asırlar süresince yalnızca dua edilmiyor, ayrıca gereksinim sahiplerine dayanak da ediliyor” dedi.

Rusya’daki Müslüman jenerasyonun ananelerine sahip çıktığını belirten Rus lider, “İslam’ın Rusya’daki jenerasyonunun, babaları ve dedelerinin tarihine, kültürüne ve dini kıymetlerine çok hürmet dinlediğini de belirtmek istiyorum. Rusya’daki Müslüman topluluğu, ülkede yaşamın her alanında etkin olarak rol alıyorlar ve paha biçilemez bir biçimde sulha, sivil yaşama, aile bağlarının sağlamlaşmasına ve gençlerin eğitimine katkı sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.

Korona virüs salgınına da değinen Putin, “Bugün, riskli salgın koşullarında Müslümanların mesul, beşeri ve iyiliksever vizyonları, ülkedeki insanların yaşamını ve sıhhatini gözetmeye hizmet ediyor” biçiminde konuştu.

“Tüm Müslüman ailelere sıhhat, mutluluk, keyif ve huzur diliyorum”

Öte yandan Ramazan Bayramı vesilesiyle bir söyleme de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelesnkiy’den geldi. Ukrayna Devlet Başkanlığı sitesinden yayınlanan iletisinde Zelenskiy, “Bedelli vatandaşlar. Ramazan Bayramı vesilesiyle kalbi tebriklerimi kabul ediniz. Milyonlarca Müslüman için bu süreç ruhsal yükselişin ve iyi işlerin yapılmasına vesile oluyor. Tüm Müslüman ailelere sıhhat, mutluluk, keyif ve huzur diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  Bakan Koca son rakamları açıkladı: 'İyileşen hastalarımızın sayısı 44 bini geçti'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu