Gündem

Ramazan’ın ilk gününde fırınlarda sosyal mesafeli pide kuyruğu

İçişleri Bakanlığından 81 il valiliğine gönderilen Ramazan tedbirleri genelgesinde iftara 2 saat kala pide üretiminin durdurulacağı ifade edilmiş ama pide satışı herhangi bir yasaklanmış veya tedbir olmadıkça devam edeceği belirtilmişti. Sıcak Ramazan pidesi edinmek isteyen vatandaşlar ise iftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte fırınların önünde pide sırasına girdi. İstanbul’un farklı ilçelerinde kaydedilen görüntülerde vatandaşların sosyal uzaklık kuralına uyarak metrelerce kuyruk oluşturduğu görüldü.

“İlk pidemizi alıp çocuklarla iftarımızı açacağız”

Bahçelievler’de Ramazan pidesi almaya gelen vatandaşlardan Adnan Miroğlu, “Ramazanının birincil günündeyiz daima olduğu gibi pide sırasındayız. Sosyal mesafeye de dikkat etmeye çalışıyoruz, maskemizi de takıyoruz. Bu akşam birincil pidemizi alıp çocuklarla iftarımızı açacağız” dedi.

“Ben iftar saatine yakın geliyordum”

Fatih Balatta pide kuyruğunda bekleyen bir yurttaş, ”Ramazanı anlayalım, yahut evde otur otur hiçbir şey anlamıyoruz. Allah daha beterinden saklasın. Ben iftar saatine yakın geliyordum, saat 18.00’da bittiği için geldim. Genelde mesafeye uygun olarak sıraya geçiyoruz” diye konuştu.

Sosyal mesafeli pide kuyruğu

Fırınlara gelen vatandaşlarında korona virüs sebebiyle sosyal uzaklık kuralına uyduğu görüldü. İşletmeciler ise aşırılık oluşmaması için vatandaşları sırayla fırınlara aldı. Alınan karar doğrultusunda iftara yakın saatlerde aşırılık oluşmaması için pide üretimleri ise saat 18.00 itibariyle sona erdi.

Ferhat Yasak

Sıradaki Haber :  Bu camide hutbe 9,5 asırdır 'kılıç'la okunuyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu