Gündem

Ramazanın ilk pideleri sokaklardan satılacak

Korona virüs (Covid-19) ile mücadele zarfında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önlemler alınmaya devam ediyor. Bu çerçevede geçtiğimiz Çarşamba günü saat 23.59 itibariyle 4 jurnal sokağa çıkma kısıtlaması bildiri edilmişti. Kısıtlamanın ikinci gününün Ramazan ayının birincil gününe gelmesiyle fırıncıların pide mesaisi bambaşka bir hâl aldı. Vatandaşların pide taleplerini karşılamaya çalışan fırın sektörü çalışanları, kendi imkânlarıyla sorumluluk sahibi oldukları bölgelerin sokaklarına pide ulaştıracak. öte yandan alışkın metrelerce pide kuyruklarına bu yıl sahne olunmazken, 280 gram ağırlığındaki bir pide Eskişehir’de 2,5 liradan satışa sunulacak.

“Pideleri servis araçlarımızla mahalle, sokak ve caddelerde satmaya çalışıyoruz”

Konuyla ilgili açıklamalarda yer alan esnaf Necati Mulazımoğlu, vatandaşların pide ihtiyaçlarını servis araçları ile karşılayacaklarını söyledi. Mulazımoğlu, “Hastalık ve salgın dolayısıyla yalnızca bizim sektör yok her kesimde büyük bir sıkıntı var. Sağlık Durumu her şeyin önünde olduğu için bu sıkıntılara göğüs gererek, vatandaşımıza en iyi hizmeti verme gayreti içindeyiz. Ramazan senede bir, vatandaş Ramazanı bekliyor ve vatandaşta pideye hasret var. Bu saatte pide satışı olarak burasının yoğun olması gerekiyordu lakin sokağa çıkma yasağından nedeniyle besbelli kimse yok. Bu saatten sonra çıkan pideleri servis araçlarımızla semt, cadde ve caddelerde satmaya çalışıyoruz. Bu şekilde vatandaşlara muavin olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Pide satışları fırınlarda değil sokaklarda olacak”

Pide siparişleri almaya başladıklarını aktaran Mulazımoğlu satışların sokaklarda olacağını belirtti. Eskişehir’de pide fiyatının 2,5 lira olduğunu hatırlatan Mulazımoğlu, “İftara yakın yoğunluk olacak lakin satmak fırınlarda değil sokaklarda olacak. Evlerden arayan vatandaşlarımız oluyor. Yetişebildiğimiz dek onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Geçen seneye oranla geçen yıl fakat pidenin üçte birini imal ettik. Ekmekte de benzer koşul laf konusu. Üretimde yüzde 50 oranında düşüş laf konusu. Bugün ortalama 3 bin civarında pide çıkaracağız. Bu yıl Eskişehir için 280 gram pide 2,5 liradan satılıyor. Açık Konuşmak Gerekirse bu idareli sıkıntıların olduğu zaman içerisinde vatandaşa birazcık pahalı geliyor. Bunu ürünün girdileri de ona kadar pahalanıyor. Elimizde olan bir imkân yok maalesef. Bütün girdileri hür piyasa koşullarında çoğalma gösteren bir mülk üretiyoruz. Bizim fiyatımızda bunlara bağlı. Ticaret odası bizim fiyatımızı bunun maliyet hesabına tarafından belirliyor. İftara saatler kala bu saat itibariyle servislere başlıyoruz. Sokaklarda ne satılırsa kime ulaşabilirsek asistan olmaya çalışacağız. Türk halkı sosyal mesafeyi korusun, maske zaruri takılması olması gerekenlerden. Tedbirler alırsak bir lahza önce bu sıkıntıyı atlatacağımızı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber :  Şehit annesi ve kız kardeşleri yürekleri dağladı

Çağatay Gür – Mustafa Kaplan
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu