Gündem

Rize’de çığ 1 evi yıktı

Eskice sakinleri 27 yıldır kış mevsiminde köyde kimsenin yaşamadığını belirterek “Köyde 1993 yılında büyük bir çığ olayı meydana gelmişti. 4 çocuğumuz çığ aşağı kalmıştı o vakit 7 ev yıkılmış 150 ye yakın hayvanımız telef olmuştu. Bu evlerde bulunan 4 çocuğumuzu kaybetmiştik. Burada acilen evi yıkılan Adaletli Bayraktar’ın evi o zamanda harap ve çığ sonucu kar aşağı kalan kızı Ayşe Bayraktar bütün aramalara karşın bulunamamıştı. Bahar gelmesiyle karlar eridikten daha sonra cesedi bulunmuştu. Köyümüz aralıksız çığ tehdidi altında buraya çığ önleyici tedbirler alınmasını istiyoruz” dediler.

27 yıldır kışın köyde kimse yaşamıyor

1993 yılının 17 Ocak günü meydana gelen çığ olayından sonradan Rize Valiliğinin aldığı kararla İkizdere’nin yüksek kesimlerinde yer alan 5 köyde çığ tehlikesine karşısında önlem olarak insan bulunmaması istenmişti. Alınan kararla Eskice, Çataltepe, Ballıköy, Çataltepe ve Diktaş köylerinde yaşayanlar kış mevsiminde sahildeki ikâmetgâh yerlerine gidiyordu.

27 sene önceki çığ ile 7 ev harap, 150’ye yakın ufak ve büyükbaş hayvan telef olmuştu. Çığ olayından 4 gün sonradan haber küskün ve yol kar ile kapalı olduğu için bir vakit 3.Ordu Komutanlığının gönderdiği askeri Helikopter ile köylülere destek malzemesi götürülmüştü.

İsmet Köseoğlu
 

Sıradaki Haber :  İstanbul’da şiddetli yağmur etkili oluyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu