Gündem

Rize’de kan bağışı kuyruğu

Ardeşen Şehir Konseyi Derneği ve Kızılay iş birliği ile kan ve kök hücre bağış kampanyası tertip edildi. Sosyal medyada “Bir Can’a Can Ol” kampanyasının liderliğini yapan Nevin Şeremet ve Arzu Gültekin’in organizesinde kan ve kök hücre bağış kampanyası tertiplendi. Rize’nin Ardeşen ilçesinde dün akşam yapılan kan bağış kampanyasına yoğun yağmura karşın ilçe milleti büyük destekledi. Atatürk Sokağı üzerinde Kızılay kan bağış taşıtına giden yurttaşlar kök hücre ve kan bağışında bulunmak için sıraya girdi.

Ramazan ayı olmasına ve yoğun yağışa karşın yurttaşların duyarlılığına dikkat sürükleyen Ardeşen Şehir Konseyi Derneği Başkanı Sevilay Yanılmaz, “Katılım beklediğimizden daha çok. Covid-19 salgını sebebiyle bu yarıyılda kana çok lüzum var. Tüm insanları duyarlı olmaya davet ediyoruz. Biz elimizden geldiği kadar gayret gösteriyoruz. Allahın İzniyle bu salgından en kısa müddette kurtuluruz” dedi.

Yaşadığımız bu güçlü süreçte en çok mağdur olan ve kana en çok lüzumu olan kanser hastaları olduğunu söyleyen Arzu Gültekin, “Kan ve kök hücre bağışları oldukça eksildi ve kan stokları şuan limitin altına düşmüş vaziyette. Hastalarımızın bu kana yaşama tutunabilmeleri için lüzumları var. Nasıl zaruri lüzumlarımız için dışarı çıkabiliyorsak, sosyal yalıtıma dikkat ederek bu kampanyayı yapabileceğimizi düşündüm ve haklı çıktığım için bir defa daha mutluyum. Ardeşen milleti duyarlılığını bir defa daha gösterdi. Katılım gayet hoş” ifadelerini kullandı.

Mustafa Özyanık
 

Sıradaki Haber :  Antalya'da zarar gören seralar havadan görüntülendi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu