Gündem

Roller değişti, bu bayram dedeler ve nineler torunlara gitti

İçişleri Bakanlığının korona virüs Covid-19 ihtiyatları kapsamında Türkiye’nin 81 şehrinde Ramazan Bayramı için 23-26 Mayıs tarihleri arasında uygulama kararı aldığı 4 günlük caddeye çıkma kısıtlaması, Ramazan Bayramı arefesinde başlamıştı. Bayramın birinci gününde de İstanbul’un sokak ve caddeleri boş kalırken, 65 yaş üstü yurttaşlar saat 14.00’ten itibaren 20.00’ye kadar geçerli olmak üzere 6 saat vakitle konutlarından uzaklaşmamak koşuluyla caddeye çıkmaya başladı.

Dedeler torunları ziyaret etmeye gitti

Korona virüs kaynaklı Ramazan Bayramı’nda uygulanan caddeye çıkma kısıtlaması sebebiyle bu defa roller değişti ve minikler büyüklere değil, büyükler ufakları ziyarete gitti. İstanbul Bahçelievler’de ikamet eden Hüsnü ve Durdu Dursun çifti ise kendileri için verilen izin zamanında kısıtlama sebebiyle uzun zamandır göremedikleri çocuklarını ve torunlarını görmeye gitti. Dursun çiftini konutlarından alan Bahçelievler Belediyesi Vefa Sosyal Destek Takımları, uzaktan da olsa bayramlaşmaları için konutlarından çıkamayan çocuklarına ve torunlarına eriştirdi.

El öpülmedi, uzaktan bayramlaşıldı

Apartmanlarının önünde sosyal mesafe kaidesine uyarak uzaktan ailesiyle bayramlaşan Hüsnü ve Durdu Dursun çifti birliktesi getirdikleri çikolata ve şekerlerini de çocuklarına ve torunlarına ikram etti. Her bayramın alışıldık görüntüsü olan el öpme ve sarılma gibi eylemler ise bu defa yaşanmadı. Aile, bayramlaşma esnasında sosyal mesafe kaidesine uyarak ve maske takarak uzaktan bayramlaştı.

“Sarılıp öpememek gerçekten çok güç bir şey, rabbim bir daha göstermesin”

Çocuklarını ve torunlarını ziyaret eden Hüsnü Dursun 72, “Hep torunlar kazançtı ama bu defa biz torunlara geldik. Allah razı olsun sizler getirdiniz. Sarılıp öpememek gerçekten çok güç bir şey, allahın izniyle rabbim bir daha göstermesin. Zati torun evlatlardan daha bedelli, göremediğin zaman üzülüyorsun. Hastalık başladığından beri onlarla görüşemiyoruz. Memlekete de gideceğiz o zaman hiç görüşemeyeceğiz” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  Rize’de 15 bin kırmızı benekli alabalık dere ile buluştu

“Biz geldik onlara sarılamıyoruz ama bu da yeter”

Durdu Dursun 68 ise, “Torunlarımı gördüm, sarılamadım ama Allah nice bayramlara sıhhatli bir biçimde yetiştirmeyi kısmet etsin. Her bayram onlar kazanç bayram namazına giderlerdi babaanneleri de onlara börekler yapardı ama bu bayram gelemediler. Biz geldik onlara sarılamıyoruz ama bu da yeter. Bu sefer azıcık kederli oldu ama olsun bugünlerimize de şükür devletimiz, ulusumuz var olsun. Azıcık kederli ama bu da hoş, en azından görüştük yeter ki kalplerimiz bir olsun. Sizlere de teşekkür ederim” dedi.
Torunlarıyla ve çocuklarıyla uzaktan da olsa bayramlaşan Hüsnü ve Durdu Dursun çifti daha sonda Bahçelievler Belediyesi takımları tarafından tekerrür alınarak evlerine vazgeçildi.

Ferhat Yasak
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu