Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ‘ABD silah alanındaki anlaşmalarını bozuyor’

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Baltık Denizi Devletleri Konseyi’nin video konferans yoluyla hakikatleştirilen buluşmasında, Amerika Birleşik Devletleri’nin yapılan silah uyuşmalarını ihlal ettiğini ifade etti. Amerika Birleşik Devletlerinin yaptığı ihlallere değinen Lavrov, “Amerikalı partnerlerimiz, Anti Balistik Füze Uyuşması dahil bazı alanlarda uyuşmaları bozuyor” biçiminde konuştu.

Amerika Birleşik Devletlerinin kendi nükleer silahlarını Almanya’dan Polonya’ya taşımasından rahatsızlık dinlediklerini belirten Lavrov, “Bu hareket Rusya ile NATO arasında yapılmış esas uyuşmanın da ihlali sayılır. Amerikalı diplomatlar, konut sahibi Avrupa ülkelerine kendi varlıklarını da dikte etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Lavrov ayrıca, Rusya Federasyonu’ndan başlayarak Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya kadar uzanan, Rusya ile Avrupa için stratejik bir ehemmiyete sahip olan ve senelik 55 milyar metreküp gaz ticaret hacmi olan Kuzey Akımı 2 projesinden ümitli olduğunu ifade etti. Lavrov, “Ben projenin durdurulacağını düşünmüyorum. Almanya, Avrupa ülkeleri ve Avrupalı firmaların da içinde olduğu bu projenin reelleşeceğini düşünüyorum. Zira bu sayede Avrupa’nın enerji güvenliği çoğalacak” diye konuştu.

Bekir Apaçık

Sıradaki Haber :  Paris'te filozof Voltaire'in heykeli kırmızıya boyandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu