Dünya

Rusya ve Ukrayna’da Covid-19 önlemleri hafifletiliyor

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın başşehri Moskova’nın Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, 25 Mayıs’ta karantina uygulamasının hafifletileceğini duyurmuştu. Alınan kararlar yönünde başşehir Moskova’da bugün karantina kaideleri esnetilmeye başlandı. Şehirde buluşma ve kültür salonları gibi çok emelli merkezler yine açıldı. Araba kiralama hizmetinin de tekerrür başlatıldığı Moskova’da karantinadan etaplar halinde çıkış bir vakit daha devam edecek. Çok emelli merkezlere giriş çıkışlarda hijyen ve maske kaidelerine dikkat edilecek. Araba kiralamak isteyenler en az 5 gün süresince kiraladıkları taşıtı dezenfekte ettikten sonra teslim edebilecek.

Rusya’da söylenen son bilgilere göre korona virüs olay rakamı 8 bin 946 çoğalışla 353 bin 427’ye, can kaybı rakamı ise 92 çoğalışla 3 bin 633’e yükseldi.

UKRAYNA’DA METROLAR YİNE AÇILDI

Mart ayından beri karantina uygulamasının sürdüğü Ukrayna’da ise 2 aydır kapalı olan metrolar bugün tekerrür hizmete açıldı. Bakanlar Heyeti ve Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko’nun direktifleri neticeyi metrolara sıkı hijyen kaideleri getirildi. Buna göre metrolarda eldiven ve maske ile seyahat edilebilecek. Metro vagonlarına giriş çıkışların yapıldığı platformlara ise sosyal mesafe kaidelerine göre 1.5 metre aralıklarla bekleme noktaları yerleştirilerek yolcuların birbiriyle temasları en aza indirilmeye çalışıldı.

Ukrayna’da toplam olay rakamı 259 çoğalarak 21 bin 245’e, toplam ölü rakamı ise 623’e erişti.

Bekir Bariz

Sıradaki Haber :  Çin’de toprak kayması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu