Dünya

Rusya’da Mayıs ayında en düşük vaka artışı kayıtlara geçti

Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra olay rakamı sıralamasında dünyada ikinci sırada yer alan Rusya’da Mayıs ayının en düşük günlük olay çoğalışı yaşandı. Mayıs ayının başından bu yana günlük 10 bin ve üzeri olay çoğalışının yaşandığı ülkede, son 24 saatte 9 bin 200 olay kayıtlara geçti. Rusya tarafından yapılan son söylemelere göre ülke genelindeki toplam olay rakamı 272 bin 43’e, can kaybı ise 2 bin 536’ya yükselirken, iyileşen hasta rakamı ise 63 bin 166’ya erişti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde korona virüse tutulan ve rehabilitasyon altına alınan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e en yakın adlardan biri olan Kremlin Lafçısı Dmitriy Peskov, korona virüsün kendi bedeninde vazgeçtiği zararlardan bahsederek, “Vücudunuz da virüs kadar akciğerlerinizi harcamaya başlıyor. Başka Bir Deyişle hormonal bir fırtına başlıyor ve bağışıklık sisteminiz virüsü yenmeye çalışıyor. İşin sonunda akciğer trambozuna da dönüşebiliyor. Virüs bütün mantığıyla kana susamış gidişatta” ifadelerini kullanmıştı.

“Güç bir yarıyıldan geçiyoruz”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise internet üzerinden hükümet yetkilileriyle ülkesindeki ekonomiye ve karantina sürecine ait gidişatları değerlendirdiği buluşmasında, “Korona virüsle gayrette son laflar uzmanlara ve hekimlere aittir. Güç bir yarıyıldan geçiyoruz. Ekonomimiz ciddi biçimde etkilendi. Karantinadan etaplar halinde çıkacağız” biçiminde konuşmuştu.

Bekir Bariz

Sıradaki Haber :  Azerbaycan'da Covid-19 vaka sayısında rekor artış

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu