Dünya

Rusya’da vaka sayısı 300 bine yaklaştı

Korona olay rakamı bakımından dünya sıralamasında Amerika Birleşik Devletlerinin ardından ikinci sırada yer alan Rusya’da bilanço artıyor. Ülkede son 24 saatte bildirilen 9 bin 263 olay rakamıyla beraber toplam olay rakamı 299 bin 941’e yükseldi. Son 24 saatte yaşanan 115 can kaybı ile yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 2 bin 837 olarak söylendi. Ülke genelinde iyileşen hasta rakamı ise 76 bin 130’a yükseldi.

Korona virüs salgınının başlangıcından bu yana ülke genelinde yapılan test rakamı 7 milyon 300 bini aştı. Son 24 saatte 205 binden fazla test yapılırken, 267 bin 663 birey de korona virüsü kuşkusuyla himaye altında yakalanıyor.
Uzun süren karantina neticesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yapılan söylemede, 12 Mayıs tarihiyle karantina uygulamasının hafifletileceği ve bazı iş yerlerinin açılacağı duyurulmuştu. Ülkede eğitim ve öğretime verilen mola devam ederken, yabancıların ülkeye girişi müddetsiz olarak menedildi. Lokantalar, kafeler, spor salonları, hamamlar karantina nedeniyle kapalı bulunuyor.

Öte yandan Putin, Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti’nin idaresiyle internet üzerinden video konferans yoluyla bir buluşma asıllaştırmış ve yanaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Müslümanlara seslenerek bayramda konutta kalmaları gerektiğini ifade etmişti.

Bekir Aşikar
 

Sıradaki Haber :  Hindistan toplam korona virüs vak'aları 1 milyonu aştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu