Dünya

Rusya’dan Zelenskiy’e yanıt: ‘Değişen hiçbir şey yok’

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosundan, Vladimir Zelenskiy’nin Ukrayna Devlet Başkanlığı vazifesine başlamasının sene dönümüne müteveccih söyleme yapıldı. Söylemede, iki ülke arasındaki politik ve sosyal ilişkiler değerlendirilirken, çatışma bölgesi Donbas ve Kırım’da pozitif istikamette bir büyümenin olmadığı ifade edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 20 Mayıs 2019’da başkanlık andı ederek misyona başlamıştı. Bugün başkanlık misyonunun sene dönümünde reelleştirdiği basın buluşmasında Kırım ve Donbas bölgesinin Ukrayna’ya geri verileceği güne kadar Rusya’ya müteveccih uygulanan yaptırımların süreceğine söylemişti.

“O zamandan beri değişen bir şey yok”

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan söylemede, “Zelenskiy başkanlık andı ettiği gün, Donbas’taki mütarekeyi sağlamanın birinci görevi olduğunu ifade etmişti. Güç kararlar almaktan korkmadığını, başkanlık vazifesini kaybetme pahasına da olsa sulhu sağlayacağını ifade etmişti. O zamandan beri radikal bir farklılık olmadı ve değişen bir şey yok” ifadelerini kullanıldı.

Söylemede, “Bugün Kiev’deki basın buluşmasında Tasarı B, Minsk Uyuşması gibi mevzulara müteveccih söylemeler yapılıyor. Paris’teki Normandiya formatında asıllaştırılan buluşmada alınan kararların uygulanması ismine Zelenskiy yönetimi hiç çabuk etmiyor. Ukrayna’da Rus kültürüne ve diline yapılan baskı eksilmiyor. Rus uzantılı sitelere girişin yasağı da uzatılmış gidişatta” denildi.

Bekir Besbelli
 

Sıradaki Haber :  Rusya, Covid-19 aşısını ülkenin tüm bölgelerine sevk etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu