Dünya

Rusya’nın serbest bıraktığı Ukraynalı esirlerin karantina süresi doldu

Ukrayna’da Donetsk Valisi Pavel Krilenko yaptığı söylemede, Rusya tarafından 16 Nisan’da özgür vazgeçilen Ukraynalı tutsakların korona virüs salgını sebebiyle alındıkları karantina vaktinin sona erdiğini söyledi. Krilenko, “Ülkemize getirilerek karantinaya alınan yurttaşların karantina süresi dolmuştur. Kendilerine yapılan korona virüs testi olumsuz çıktı” dedi.

“Psikolojik rehabilitasyon görecekler”

Karantina müddetleri dolan tutsaklardan kimilerinin psikolojik vaziyetinin iyi olmadığına değinen Krilenko, “Yurttaşlarımızdan ikisi konutlarına döndü ancak bir çoğuna işinde uzman takımlar tarafından tıbbi ve psikolojik rehabilitasyon rehabilitasyonu uygulanacak. Giderleri devlet tarafından karşılanacak. Bu süreçte yurttaşlarımızın yanında olup onlara destek eden sıhhat personeline de çok teşekkür ederim” biçiminde konuştu.

Rusya Federasyonu, Ukrayna, Fransa ve Almanya’nın katılımıyla 9 Aralık 2019’da Paris’te hakikatleştirilen “Normandiya Dörtlüsü” formatındaki görüşmede, Ukrayna ve Rusya Federasyonu tutsak başkalaşımı mevzusunda ‘herkese karşı herkes’ koşuluyla uyuşma sağlamıştı.
Öte yandan, Ukrayna Sıhhat Bakanlığı tarafından yapılan son söylemelere göre, ülke genelindeki korona virüs hadisesi 11 bin 411’e, can kaybı ise 279’a erişti.

Bekir Bariz

Sıradaki Haber :  Kabe'de Kurban Bayramı namazı kılındı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu